Pert vesztett Gina Lollobrigida házasságszédelgőnek mondott férjével szemben

Forrás: AFP/Vanina Lucchesi -
színésznő Gina Lollobrigida per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pert vesztett Gina Lollobrigida házasságszédelgőnek mondott férjével, Javier Rigau barcelonai üzletemberrel szemben - értesült az EFE spanyol hírügynökség.

A spanyol bíróság megállapította, hogy nem hamis az aláírás azon a rendkívüli meghatalmazáson, amelyet felhasználva a 34 évvel fiatalabb spanyol férfi 2010. november 29-én egy barcelonai templomban jegyese távollétében, de nyolc tanú jelenlétében feleségül vette a 88. életévét július 4-én betöltő egykori filmcsillagot, ennél fogva a valamilyen okból csak 2013. közepén anyakönyvezett házasság továbbra is érvényes.

Gina Lollobrigida és Javier Rigau Rafols Monacóban, 2001-ben Forrás: AFP/Vanina Lucchesi

Lollobrigida azt állítja, hogy a férfi csak a vagyona megszerzése érdekében, az ő tudta nélkül, egy más célból aláírt dokumentumot felhasználva kötött vele házasságot. Azt mondja, csak az internetről értesült az esküvőről, amelyen egy bizonyos Teresa játszotta el a menyasszony szerepét.

Kettejük viszonyát illetően az olasz sajtónak korábban adott nyilatkozataiban a színésznő felidézte, hogy 2004-ben találkoztak Monte Carlóban, 2006-ban és 2007-ban voltak együtt. Mint elmondta, 2006-ban valóban esküvőt terveztek, hozzá akart menni Rigauhoz, de csak mert depressziós volt. "Azt gondoltam, egy házasság segíthet nekem. Köztünk tulajdonképpen soha nem volt semmi. Csak partikra kísért el" - mondta Lollobrigida, aki "dögkeselyűnek" nevezte egykori kísérőjét.

A hazájában Lollóként ismert színésznő az ötvenes-hatvanas évek mozijának egyik olasz sztárszínésznője volt. Utoljára 2011-ben a Box Office 3D című olasz filmben szerepelt, de az utóbbi évtizedekben elsősorban szobrászként és fotóművészként dolgozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.