Alföldi Róbert: "Ha egy gyerek odaáll a szülők elé, hogy az azonos neműeket szereti, a család sokkot kap"

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
Alföldi Róbert vallomás homoszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A negyvenhét éves színész-rendező tavaly állt nyilvánosság elé, bevallva, ami már nyílt titok volt, és amire korábban már ő is többször utalt, miszerint homoszexuális. Alföldi diszkréten kezeli nemi identitását, nem haknizik vele, de ha úgy érzi, szükséges kiállnia a melegek mellett, megteszi.

Testvére finoman adagolta be a szülőknek, hogy a rendező homoszexuális. A család mára elfogadta. "A homoszexualitás ténye sokkolja a családtagokat, de ez természetes" - mondta Alföldi Róbert péntek este Csáki Judittal közös könyve, a Magánügy bemutatóján.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Alföldi nem szégyelli a származását, de mint elmondta képtelen volt azonosulni a paraszti életmóddal, ezért mindenáron el akarta hagyni gyerekkorának színterét. Sokszor dolgozott a földeken, kapált és ha megszökött előle, akkor gyakran felpofozta az édesanyja.

"Ha ma még Ordason élnék, ha élnék egyáltalán, és nem lennék alkoholista, nem tudom, mi lenne. A származásom, a céljaim toltak előre az életben, és hajtottak, hogy megvalósítsam az álmaimat. Ez mindenkinek a saját útja, mindenki maga dönti el, hogy mikortól nem titkolja. Ordason, ahol felnőttem, nem sok meleg volt. Legalábbis nem tudok róla. Gyerekként én sem gondolkodtam erről. Szerencsére a melegség az én munkámban nem téma. Aki megteheti, akiben nincs szorongás, annak ma kutyakötelessége beszélnie róla" - mondta.

Alföldinek sem volt egyszerű meghoznia a döntést, hogy feltárja a családja előtt a nemi identitását. Nem is ő tette meg. A kellemetlen feladatot az egyik testvére vállalta magára - tájékoztat a Bors.

"Neki ez nem volt ügy. Vállalta, anélkül, hogy kértem volna: nagyon óvatosan, szeretettel, körültekintően közvetítette ezt a családtagjaimnak."

"Sokáig nem beszéltünk róla, de most már nálunk ez tök oké. Hogy mennyi ideig tartott? Mikortól lett oké? Nem tudom. Teljesen normális ügy, hogy ha egy gyerek odaáll a szülők elé azzal, hogy az azonos neműeket szereti, akkor a család sokkot kap. Ez normális. Képmutatás lenne elvárni, hogy ne így legyen. Az első sokk után beszélgetni kell. Nálunk az öcsém beszélgetett, és mondom, ez nálunk már oké" - nyilatkozta Alföldi Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.