Erotikus falfestmények Pompeji bordélyházaiban

Forrás: AFP/Guiziou Franck -
intim Pompeji bordélyház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ókori Pompejiben virágzott a prostitúció: a falakon fennmaradt falfestményeken jól látszik, pontosan milyen élete is volt az akkori prostituáltaknak. 

Az ókori városban a prostitúció igen virágzó üzletág volt, ennek még mindig fellelhetőek a nyomai: a falfestmények árulkodnak arról, hogy pontosan mit és hogyan kellett csinálniuk azoknak, akik szexszel keresték a kenyerüket. Akkoriban sem csak a nők szexeltek pénzért: a festmények bizony fiatal férfiakat is ábrázolnak.

Bordélyház Pompejiben Forrás: AFP/Guiziou Franck

Korábban már jó pár helységről állapították meg a régészek, hogy ott bordélyház működött, ám eddig a Lupanarról bizonyosodott csak be biztosan, hogy kupiként használták. A falakat mindenfelé olyan képek borítják, amiken jól látszik, pontosan milyen szolgáltatásokat is lehetett igénybe venni a prostituáltaktól. A helyről előkerült legfrissebb festményeken is jól látszik, intenzív szerelmi életet éltek a városlakók.

A helyre főképp tehetős politikusok, üzletemberek jártak, hogy kiélhessék szexuális vágyaikat.

A római kori "piros lámpás negyedeket" a 19. században fedezték fel. Egy ideig zárva tartották őket, mígnem 2006-ban ismét megnyitották ezeket a helyeket a látogatók előtt, azóta pedig igencsak kedvelt turistalátványosságként működnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.