A kövér csajoknak és az alacsony pasiknak esélyük sincs?

Forrás: Instagram/Candice Huffine -
kövérség diszkrimináció túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos területen hátrányban vannak az alacsony férfiak és a teltebb nők: kisebb eséllyel jutnak be a felsőoktatásba, szereznek kreatív állást és keresnek sok pénzt.

"Van valami magában, az alacsonyságban és a kövérségben, ami rosszabb életkilátásokkal jár" - mondja a kutatást vezető Timothy Frayling, az angol University of Exeter genetika professzora.

Candice Huffine, plus size modell Forrás: Instagram/Candice Huffine

Egy alacsonyabb férfi átlagosan 2100 dollárral keres kevesebbet évente, mint hat centivel magasabb társa.

A nőknél hat-hét extra kiló ugyanúgy 2100 dollárral kevesebb éves bevételhez vezet.

Rayling szerint valószínű, hogy nem genetikai oka van a jelentős különbségeknek, hanem társadalmi konstrukcióról van szó: az emberek kompetensebbnek találnak egy magas férfit, illetve egy vékony nőt, ami aztán hatással van ezeknek az embereknek az önbizalmára, s így a teljesítményére is.

A szakember szerint az sem ritka, hogy a fővonalas szépségideáltól eltérő emberek egyszerűen társadalmi diszkriminációval kénytelenek szembenézni, ezért nehezebben boldogulnak.

/1202/Plus_20122691559

"Nem szeretném, ha az emberek azt hinnék, hogy nem lehet változtatni az életünkön, ha genetikailag adottak bizonyos keretek. A kutatás célja nem az volt, hogy egyfajta determináltságot bizonyítsunk, hanem az, hogy felhívjuk a figyelmet, milyen nagy mértékben befolyásolja emberek életét az, hogy miként tekint rájuk a társadalom" - vélekedik Dr. Suzanne Steinbaum kardiológus, a New York- Lennox Hill Hospital munkatársa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.