Kiderült: ezért hunyjuk be szemünket csókolózás közben

Forrás: AFP/Loic Venance -
párkapcsolat kutatás csókolózás pszichológia szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindamellett, hogy abszolút romantikátlan tágra nyílt szemekkel csókolózni a partnerrel, a kutatók tudományos magyarázattal is alátámasztották, miért jobb, ha közben behunyjuk szemeinket.

A londoni Royal Holloway Egyetem kutatói szerint a válasz egyszerű: az agy számára problémát jelent más érzékek feldolgozása, ha központi szervünk a vizuális ingerekkel van elfoglalva - írja az Origo a Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance nevű szaklapban megjelent tanulmány szerint.

Forrás: AFP/Loic Venance

A kutatás során nem csókolózó párokat, hanem olyan önkénteseket vizsgáltak, akik vizuális feladatok végzése közben tárgyakat tapogattak. Eszerint minél komplexebb az adott vizuális feladat, annál jobban gyengül a tapintásérzet. Éppen ezért nem csupán a csókolózás közben csukjuk be a szemünket előszeretettel, hanem szeretkezés és táncolás közben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.