Megrendítő kérések, amit haldoklók intéznek ápolóik felé

Forrás: Shutterstock -
halál rák (betegség) kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rákos betegeket ápoló nővérek megrendítő történeteket meséltek arról, mit mondtak nekik a haldoklók utolsó napjaikon, perceikben.

A végső stádiumban lévő betegekkel foglalkozó nővérekről a BBC készített egy érdekes, de megrázó videót. Az egyik ápoló a rövid filmben elmesélte, páciense még utoljára a kedvenc háziállatát szerette volna látni, míg egy másik csupán egy bögre teát kért tőle.

Egy másik nővér arról számolt be, hogy a beteg házaspár kérésére össze kellett tolniuk két ágyat, hogy foghassák egymás kezét. Végül 10 nap különbséggel hunytak el.

Megrendítő, mit kérnek a haldokló betegek utolsó perceikben Forrás: Shutterstock

Az ápolók nagy része elmondta, igyekeznek teljesíteni a kéréseket, hogy a betegek „szépen" távozhassanak el és ne féljenek a haláltól. Az egyik páciens arra figyelmeztette ápolóját, hogy az élet túl rövid, csinálja azt, amit igazán akar és ami boldoggá teszi.

„Látni az örömöt a haldokló arcán, amikor behoztuk hozzá a kiskutyáját, egyszerűen felbecsülhetetlen." – mesélte egy másik nővér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.