Megműtötték Juan Pedro Francót, a világ legkövérebb emberét

műtét világ legkövérebb embere Juan Pedro Franco
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legkövérebb emberét megműtötték, hogy 5 literes gyomrát leszűkítsék. Az egykor csaknem 600 kilós Juan Pedro Franco komplikációk nélkül esett át a beavatkozáson.

Összezsugorították a világ legkövérebb emberének gyomrát. Az egykor csaknem 600 kilós Juan Pedro Franco keddi műtétje komplikációk nélkül zajlott. A férfi gyomra körülbelül 5 literes űrtartalmú volt, ez a műtét után drámaian lecsökkent.

Juan Pedro Franco nem tudott felkelni az ágyából Forrás: NOTIMEX/Especial

Körülbelül egy vizespohárnyi méretűre szűkítették, vagyis 2,5-3 deciliternyire. Az orvosok szerint a következő néhány hónapban a műtétnek és a diétának köszönhetően a súlyának felét el fogja veszíteni, így novemberben újabb műtétet végezhetnek rajta - írja az MTI. A mostani műtét előtt is fogynia kellett, tavaly ősszel még 595 kilót nyomott, keményen diétázott, így 75 kilótól tudott megszabadulni, csak így végezhették el rajta a műtétet. Remélhetőleg hamarosan lábra is tud állni, mert 6 éve erre nem volt példa.

Juan Pedro Franco gyomrát vizespohár méretűre szűkítették Forrás: AFP/Hector Guerrero

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.