Tudtad? Napi egy pohár gyümölcsös smoothie fokozza a nemzőképességet

Forrás: Shutterstock -
nemzőképesség férfi smoothie termékenység gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb kutatások szerint azok a férfiak, akik naponta megisznak egy gyümölcsös smoothie-t, öt százalékkal növelik termékenységüket.

A smoothie-nak számos előnye van. Egyrészt egyetlen pohár smoothie-ban annyi omega 3 zsírsav található, mint egy lazacfilében, valamint D vitaminban is gazdag. Másrészt a férfiak hamarabb építik be a napirendjükbe a smoothie fogyasztást, mint az étrendkiegészítők bevitelét.

Forrás: --

Egy kutatás bebizonyította, hogy a smoothie a spermának és a méhnek is jót tesz, így nem csak a természetes úton próbálkozó párok termékenységi esélyeit növeli, de a lombikprogramban részvevő párok is 23 százalékkal nagyobb eséllyel válhatnak szülővé segítségével. -írja a nuus.

Forrás: Shutterstock

A Southampton University munkatársai 102 olyan párt vizsgáltak, akik épp mesterséges megtermékenyítésre készültek, és kiderült, hogy a smoothie elfogyasztására sokkal jobban emlékeztek, mint a tabletta beszedésére vagy az egészséges életmódra.

„A smoothie hatására a sperma jobb úszó lesz, a méhben pedig nagyobb eséllyel tapad meg a beültetésre váró embrió"

-fogalmazott a kutatást vezető Alexandra Kermack.

Forrás: Origo

A kutatók abban bíznak, hogy idővel az orvosok is ajánlani fogják pácienseiknek a smoothie fogyasztását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.