Ezek a legjobb gyógynövények a nátha ellen

Forrás: Shutterstock -
gyógynövény nátha torokfájás megfázás influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a megfázás időszaka: ha már téged is elkapott az influenza, vagy félsz, hogy esetleg te is megbetegedsz a közeljövőben, próbáld ki a következő gyógynövényeket!

Apróbojtorján

Kiváló torokfertőtlenítő, ha érezzük a torokfájás első tüneteit, érdemes kortyolgatni a belőle készült gyógyteát. Hasznos segítség lehet torok- és mandulagyulladás vagy rekedtség esetén.

Bodza

A bodzának lázcsillapító, izzasztó hatása van, és a száraz köhögést is megszünteti – írja a Ragazze. Teájából több csészével is megihatunk egy nap.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Fürtös menta

Fertőtlenítő hatása van, jó megfázásra, köhögésre, légúti gyulladásra is. Emellett inhalálásra is kiváló, orrdugulás esetén, a légutak szabaddá tételéhez bátran használhatjuk.

Mezei kakukkfű

A megfázás megelőzésére, valamint immunerősítőként is használhatjuk a kakukkfüvet. Jótékonyan csillapítja továbbá a köhögést is, kiváló hurutoldó és köptető gyógynövény.

Szurokfű

A szurokfű nagyszerű köhögéscsillapító gyógynövény. A száraz köhögés ellenszere, amely a hörgő- és hangszálgyulladást és a rekedtséget is hatékonyan csillapítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.