Biztos, hogy eddig te is rosszul mostad a bugyikat - Nagyon nem mindegy, hogy csinálod

Forrás: Shutterstock -
fehérnemű higénia egészség mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig talán te is nyugodtan aludtál, hisz rendszeresen mosod a fehérneműidet, úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A szakértők azonban most rávilágítottak arra, hogy egyáltalán nem mindegy hány fokon mosod a bugyikat és a párod alsónadrágját.

A higiéniai szakemberek azt állítják, hogy azoknak, akik 40 °C-on mossák a fehérneműjüket, még mindig lehet bélsár maradvány a bugyijukon. Sőt, ha a fehérneműket összerakod más ruhákkal, akkor bizony terjesztheted mindenfelé a szennyeződés maradványokat - írja a The Sun.

pamut bugyi Forrás: Shutterstock

Dr. Lisa Ackerley, más néven A Higénia Doktora elmondta, hogy 60 °C alatti bárminemű mosás nem pusztítja el a baktériumokat.

Dr. Jenna Macciochi immunológus, a Sussexi Egyetem munkatársa szerint azonban még a 60 °C-os mosás sem lehet elég a baktériumok elpusztításához. Ugyanis a mosógép általában csak rövid időre éri el ezt a hőmérsékletet és nem tartja az egész mosás alatt.

A szakértők további mosási tippeket is elárultak. A melltartókat két vagy három használat után érdemes kimosni, míg a pizsamát heti kétszer kell mosni. Ezzel szemben a harisnyanadrágokat mindennap mosni kell, mert a nejlonban a baktériumok gyorsan szaporodnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.