A szakértő figyelmeztet: ilyen gondokat okozhat, ha egy nő jóban van a párja barátaival

Forrás: Shutterstock -
szexualitás barátok szexuális probléma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ember nem is gondolná, hogy az is problémákat okozhat egy pár szexuális életében, ha a nő jóban van a férfi barátaival. 

A Chicago és Cornell Egyetem kutatói azt fedezték fel, hogy a középkorú és annál idősebb férfiak szexuális problémáinak hátterében az is állhat, hogy párjuk szorosabb kapcsolatban áll a férfi közeli barátaival, mint maga a férfi. A vizsgálat egy 2005-ben készült felmérést vett alapul, melyben több mint háromezer 57 és 85 év közötti férfi vett részt - írja a napidoktor.hu.

Egy kutatás szerint sérül a férfiak autonómiája és magánélete, ha párja jobb viszonyban van a barátaival, mint ő. Forrás: Shutterstock

- nyilatkozta a kutatás vezetője, Benjamin Cornwell és Edward Laumann szociológusok, akik ezt azzal magyarázzák, hogy a fenti esetben a férfi úgy érzi, saját autonómiája és magánélete sérül, melyek hagyományosan összefüggnek a férfiasság érzésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.