Hat hónapos terhes volt, amikor rákot diagnosztizáltak nála

terhesség daganat rák kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat hónapos terhes volt, amikor mellrákot diagnosztizáltak az édesanyánál. Egyetlen gyógyszer van, ami segíthetne rajta, azonban azt még nem engedélyezték az orvosok.

A 34 éves, walesi, Denbigh városában élő Louise Blunt hat hónapos terhes volt, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála. A szakemberek igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy minél inkább meghosszabbítsák a fiatal nő életét. A kezeléseknek köszönhetően már hét hónapot együtt tölthetett újszülött kisfiával.

Most pedig egy olyan új rák elleni gyógyszer beszerzésén dolgozik, amit még nem engedélyeztek Nagy-Britanniában. A kutatások alapján a gyógyszer hatékonyan veszi célba a rákos sejteket a nem operálható, lokálisan előrehaladott vagy másodlagos tripla-negatív emlőrákban szenvedő betegek esetében is - írja a The Sun.

"A szokásos stádiumvizsgálatokat nem tudták elvégezni, mert terhes voltam, de biopsziát végeztek egy nyirokcsomóból is, ahol szintén rákot találtak. Ez megkongatta náluk a vészharangot, mert ez annak a jele volt, hogy a betegség már szétterjedt a testemben" - idézi a Bors Louise nyilatkozatát. Az édesanya, miután megkapta a diagnózist, azonnal elkezdte a kemoterápiás kezelést.

"Egyszer sem éreztem, hogy a baba veszélyben lenne. Tudom, hogy gyógyíthatatlan rákom van, de még mindig nem tudom elhinni, hogy ez történik velem. Nem hiszem, hogy feldolgoztuk volna, amin keresztülmegyünk, mert még mindig tart."

A legutóbbi vizsgálat eredményei alapján Louise kemoterápiája határozatlan ideig folytatódik, de figyelmeztették, hogy a kezelés egy idő után már hatástalan lesz. Most azon van, hogy engedélyezzék a Trodelvy használatát az országban. Erről majd június végén fog döntés születni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.