Egyszerű szokás segíthet a gyilkos betegség megelőzésében: nem a mozgásról és diétázásról van szó

Forrás: Shutterstock -
megelőzés cukorbetegség tea kockázat
A cukorbetegség kockázata jelentősen csökken, ha naponta egy csésze hagyományos vagy más teát iszunk - állítja egy új tanulmány.

Egy tanulmány szerint napi egy csésze tea fogyasztás csökkentheti a cukorbetegség leggyakoribb formájának kialakulásának kockázatát.

A teázóknál legalább 28 százalékkal csökkent a 2-es típusú betegség kialakulásának esélye, és 15 százalékkal a prediabétesz kialakulásának kockázata. A forró ital állítólag fokozza a vizelet glükóz kiválasztását és javítja a vércukorszint szabályozását is.

Forrás: Shutterstock

A kínai tanulmányban ugyan a vizsgált alanyok többsége egészséges teát fogyasztott, a kutatócsoport úgy véli, hogy a hétköznapi fekete tea is hasonló előnyökkel járhat. „Eredményeink a szokásos teaivás vércukorszint-szabályozásra gyakorolt védő hatásaira utalnak" - mondta a tanulmány vezetője, Tongzhi Wu. Hozzátette: „A tea jelentős egészségügyi előnyeiről - beleértve a szív- és érrendszeri betegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentését - számos tanulmány számolt be az elmúlt években" - idézi a szakértőt a Mirror.

Ez is érdekelhet:

Bizsergő, égő, viszkető, folyton mozgó lábak komoly betegségre is utalhatnak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.