Ez a piknik igazi sztárja: süss szalonnás-kolbászos kenyérlángost!

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei kenyérlángos kolbász szalonna sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Nem állítjuk, hogy nincs vele némi macera, de ha elkészíted és kosárkába helyezed, a vasárnapi pikniken mindenki köréd fog gyűlni...

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg búzaliszt
1 dl langyos tej
1,5 dl langyos víz
2 evőkanál étolaj
4 dkg friss élesztő vagy 14 g porélesztő
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
3 evőkanál libazsír a sütőforma kikenéséhez
a feltéthez:
10 dkg kolbász
10 dkg szalonna
10 dkg csirkemell
1 darab piros kaliforniai paprika

Elkészítés idő: 100 perc

Forrás: Lázár Chef


Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük. Miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a langyos vízzel és az étolajjal együtt. A tésztát alaposan eldolgozzuk, amely megkönnyítéséhez, ha tehetjük, használjunk dagasztógépet. A tésztát körülbelül 1 órán át, konyharuhával letakarva, langyos helyen kelesztjük. Miután szépen megkelt, átgyúrjuk a tésztát, s libazsírral megkent sütőformába igazítjuk. Megszórjuk a karikákra vágott kolbásszal, a csíkokra vágott szalonnával, csirkemellel és kaliforniai paprikával. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréses funkción, kb. 15 perc alatt, 180 °C fokon készre sütjük, majd melegen kínáljuk.

Extra tipp:

Sütésnél arra ügyeljünk, hogy ne süssük túl a tésztát. Ha az idő letelt, kívül már piros lesz, de belülről még nyersnek tűnhet, de várjunk vele 5-10 percet, és jó lesz. A tetejét füstölt sajttal is megszórhatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.