Őszi ízek szimfóniája: süss sütőtökös almás csirkét

Forrás: Lázár Chef -
alma csirke Lázár Chef receptjei sütőtök sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Már megjelent a piacon a sötőtök, ezért ma egy finom, őszi ízvilágú csirkét készítünk.

Hozzávalók 4 személyre:

8 darab csirke alsócomb
3 darab savanykás alma
60 dkg tisztított sütőtök
fél dl olívaolaj
3 evőkanál méz
1 evőkanál morzsolt kakukkfű
1 teáskanál bors
1 evőkanál só

Elkészítési idő: 90 perc

Forrás: Lázár Chef


Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róluk a vízet, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Az almát és a meghámozott sütőtököt egyenlő darabokra vágjuk. A csirkecombokat egy mélyebb falú tepsi közepére helyezzük, két oldalára pedig az alma és sütőtök darabokat vegyesen, amelyekre mézet csorgatunk. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, fóliával letakarjuk, és 180 oC fokra előmelegített sütőben, 60 percen keresztül sütjük. Ha letelt az egy óra, levesszük a fóliát, és 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Extra tippünk

Az étel elkészítéséhez kanadai sütőtököt használjunk. A tök kikapart magjait érdemes egy sütőpapírra tenni - mosás nélkül, ahogy kikapartuk - majd megsózni, és a csirkével egyidejűleg, kb. 25 perc alatt ropogósra sütni, finom ropogtatnivaló lesz belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.