Diétás húsvét: szénhidrátmentes finomság az ünnepi asztalra

Aszpikos zöldséges tojás, diéta,
Cesarz/Shutterstock - Cesarz
kocsonya húsvét sonka diétás
Húsvétkor is vigyázni kell, hogy ne essünk túlzásokba az asztalnál. Bár a böjtnek vége, és ehetünk sonkát, attól még spórolhatunk a széhidráttal.

Ehhez a finomsághoz nem kell más, csak sok zöldség, egy gyönyörű szelet, rózsaszín sonka, és művészi ihlet. 

Aszpikos húsvéti zöldségtorta sonkalapon

Hozzávalók:

  • 5 db kemény tojás
  • 25 dkg zöldborsó, kukorica forrázva (elhagyható)
  • 5 dk répa előfőzve, kockázva
  • 30 dkg sonka felkockázva
  • 30 gr zselatin
  • 1,5 liter leszűrt húsleves lé
     

Így készítsd el!

Tegyük az átszűrt alaplébe a zselatint és gyenge lángon melegítsük addig, míg a kristályok feloldódnak – forralni nem szabad –, majd hagyjuk hűlni. A forma aljára öntsünk egy keveset a már csak langyos zselatinos léből, a forma belsejét pedig kenegessük ki ecsettel. Tegyünk egy-egy petrezselyemlevélkét az ívekbe, szépen díszít! Ekkor már láthatjuk, ha a zselatin szépen dermed. Mehet is a hűtőbe! Ha az első réteg megkötött, terítsük rajta szét a zöldborsót, répát, esetleg kukoricát– spárgát is használhatunk -, jöhet egy újabb adag zselatin, majd irány a hűtő! A következő körben a negyedbe vágott tojásokat fixáljuk a zselatinnal, a formát tegyük újra a hűtőbe! Ha ez a réteg is megkötött, a kimaradó helyet rakjuk meg kockára vágott sonkával, majd töltsük fel a formát színültig a zselatinos lével.

Tipp:

Csak közvetlenül a tálalás előtt borítsuk ki a formából! A zselatin könnyen elválik az edény falától, ha egy kés hegyéves segítünk neki.

A Diéta és Fitnesz magazin oldalán még több szénhidrátmentes húsvéti receptet találsz. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.