Speciális ruhában tanult meg járni Brandon

betegség erősítés izom stroke szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hároméves Brandon Conway egy speciális izomerősítő ruha segítségével tanult meg önállóan járni. A kisfiú születése után nem sokkal stroke-ot kapott, aminek következtében epilepsziás lett, látása megromlott, és testének bal oldala nagyon legyengült.

Az orvosok eleinte attól tartottak, hogy Brandon soha nem lesz képes egyedül járni, de egy tudósok által kifejlesztett speciális izomerősítő ruha segítségével a fiú háromévesen lábra állt, és megtanult önállóan járni. Az úgynevezett dinamikus lycra rögzítő nagyon erős lycra anyagból készült, amely idegrendszeri betegséggel küzdő embereknek nyújthat segítséget. A szorosan illeszkedő rögzítőket személyre szabottan úgy tervezik, hogy az egész testet, vagy a test egy részét beborítsa. A dinamikus rögzítők a legyengült izmok stimulálásával segítik az egészséges testtartást, a helyes izomtónust és az izmok kontrollálását.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A speciális, mindössze 500 angol fontba (kb. 108 ezer forint) kerülő ruhának köszönhetően a Portsmouth-ban élő hároméves Brandon Conway végre megtanult önállóan járni, sőt, már a futást gyakorolja - írja a Daily Mail. A fiúról és a különleges ruháról a képeket itt nézheted meg.

Brandon szülei nem sokkal azután, hogy szülés után hazavitték a kórházból, észrevették, hogy kisfiuk nem használja a bal oldalát és nem volt hajlandó szopni. A kórházban az agyi MRI vizsgálat kimutatta, hogy Brandon stroke-on esett át, aminek következtében epilepsziás lett, megromlott a látása, és az egész bal oldala nagyon legyengült.

"Mikor Brandon megtette az első lépéseit, zokogni kezdtem. Óvatosan elengedte a bútor szélét és szépen lassan átlépegetett a következő bútorhoz. Leírhatatlan boldogság töltött el" - mondta Brandon édesanyja, a 24 éves Melanie Davies. "Amikor végül megkaptuk az izomsegítő ruhát, tudtuk, hogy segíteni fogja Brandont a járásban, de álmunkban sem hittük, hogy ilyen hamar jelentkeznek az eredmények."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.