bőrbetegség seb terhesség szépség méz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy újonnan kifejlesztett, Surgihoney ("Sebészméz") névre hallgató terméket teszteltek csecsemőkön, kismamákon, rákos betegeken és idős embereken egy éven át. A találmány hozzájárul a sebek és a fekélyek napokon belüli gyógyulásához - még akkor is, ha azokat húsevő baktérium (MRSA) okozta -, illetve felére csökkentette a császármetszés utáni sebfertőződések számát.

A szupermézet az Afganisztánból hazatérő katonák sebein is sikerrel alkalmazták, valamint akné kezelésére és a kemoterápiás katéteren keresztül adagolva segítette a rákos betegek bőrének védelmét. Dr. Matthew Dryden mikrobiológus szerint a termék "világszerte forradalmasíthatja a sebgyógyítást".

Thinkstock
Thinkstock

A mézet már évezredek óta használják gyógyítási célokra, bár az orvosok az antibiotikumokat (például a jól ismert penicillint) részesítik előnyben. A tízgrammos zacskókban tárolt Surgihoney azonban nemcsak a baktériumok, hanem az élősködők és a gombák elpusztítására is képes amellett, hogy serkenti a sebgyógyulást. "Számos laboratóriumi tesztet végeztem a világ különböző tájairól származó mézekkel. Kiderült, hogy a Surgihoney mindnél hatékonyabbnak bizonyult az összes kórokozó esetén. Az elmúlt egy évben már betegeken alkalmaztam, mégpedig lenyűgöző eredménnyel. Rengeteg olyan készítmény van, ami megöli a baktériumokat, ám a szövetek regenerálódását ezek nem szokták segíteni. A méz egy csodálatos természetes gyógyszer, ami anélkül pusztítja el a kórokozókat, hogy roncsolná a szöveteket" - magyarázta dr. Dryden.

A Surgihoney kifejlesztője Ian Staples. Az üzletember Dél-Chilében vásárolt egy biofarmot, valamint Írországba telepített méhrajokat kutatási célokra. A szuperméz forgalomba hozatalát jóváhagyta az Egyesült Királyság illetékes hivatala, de még nem került a polcokra.

Zoltán Erika fiatal kora óta harcol a kilókkalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130806-zoltan-erika-enekesno-fiatalkora-ota-harcol-a-pluszkilokkal.htmlElég egészségesen étkezel?http://www.life.hu/ez-zsir/20130730-tapanyagok-melyek-fontosak-ha-valaki-az-egeszseges-eletmodot-koveti.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.