Gyógyszer, kötőtű és maró sav, csak meg ne szülessen!

Forrás: Thinkstock -
nőgyógyászat magzatvédelem abortusz túlélés magzatelhajtás magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi harcosok azok, akik már születésük előtt a halál torkából szabadultak. A magzatok, akiket a biztos pusztulásra szántak szüleik, akiket "abortáltak", de végül túlélték a saját halálukat.

A nem kívánt, de vállalt gyerekek is nehezen dolgozzák fel, hogy édesanyjuk nem örült jövetelüknek, az abortáláson átesett, túlélő gyerekek viszont egy életen át hordozhatják a terhet, azt, hogy szüleik halálra szánták őket. Nem is akármilyen módon!

Forrás: Thinkstock

Ő egy harcos - mégiscsak élnie kell!

Shannon Skinner 19 éves volt és nyolchetes terhes, amikor abortuszra jelentkezett egy klinikán. Párjával azért döntöttek a magzatelhajtás mellett, mert már volt egy 9 hónapos gyermekük. Az anyuka úgy érezte, nem tudja vállalni ilyen gyorsan a második gyerekkel járó terheket. Orvosa a tablettás abortusz mellett döntött, amelyet rövid időn belül végre is hajtottak. A fiatal nő az abortuszt követően továbbra is szenvedett a reggeli rosszullétektől, majd később magzatmozgást is érzékelt. Az otthon elvégzett terhességi teszt pozitív lett, de amikor újra orvosához fordult, az egészségügyi intézményben elvégzett teszt negatív eredményeket mutatott. Ennek ellenére hamarosan kiderült, hogy a baba túlélte a gyógyszeres abortuszt, és a megpróbáltatások ellenére szépen fejlődik édesanyja méhében. Bár még a 24 hetes határon belül volt a terhesség, az édesanya úgy döntött, hogy mégsem "fejezi be" az abortuszt, nem öli meg a kis túlélőt. „Ő nyilvánvalóan egy kis harcos, és többé nem akarok kárt okozni neki" - nyilatkozta később, és azt is elárulta, hogy a tablettás abortusz miatt is iszonyú bűntudat gyötörte, ahogy fogalmazott: „Nem volt könnyű döntés, és megbántam azonnal". A kismama most öthónapos terhes, és rendszeresen jár vizsgálatokra, ugyanis a vész még nem múlt el a fejük felül. Bár jelenleg a baba egészségesnek tűnik az anyja méhében, nem lehet tudni, hogy a tabletták nem okoztak-e most nem észlelhető, de maradandó vagy súlyos károkat a szervezetében. Ahogy azt sem lehet tudni, hogy mit érez majd, hogyan dolgozza fel a gyermek a tényt, hogy édesanyja tudatosan törekedett az elpusztítására. És ez utóbbit eltitkolni se tudja majd az anya, hiszen ha más nem is, de a Google és a Daily Mail cikke árulkodik majd a gyermeknek az esetről.

Piti bűnöző volt, olvasni sem tudott az abortuszt túlélő színész

Gerard Depardieu egy hatgyermekes család harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot. Édesanyja annyira nem akarta a születését, hogy kötőtűvel próbálta kioltani magzata életét. Szerencsére sikertelenül. Egy alkalommal az anyja el is árulta a fiúnak, hogy milyen módon próbált megszabadulni tőle, és ez iszonyatos fájdalmat szabadított fel benne. „Sebhelyeket kerestem a testemen, a kötőtű nyomait" – mesélte később egy interjúban, és sejteni lehet, hogy a megrázóan tehetséges színész soha nem dolgozta fel anyja brutális támadását. Kamaszként minden idejét az utcán töltötte, a lehető legtávolabb a családjától. Tizenhárom évesen kimaradt az iskolából, lopott és csavargott. Igazi piti ki bűnöző volt, aki olvasni sem tudott. Egy szerencsés véletlen folytán került Párizsba, ahol egy haverja színészetet tanult. Depardieu is beülhetett néhány órára, így derült ki a tehetsége.

Gerard Depardieu Forrás: AFP/Loic Venance

Sós oldattal akarták megölni, de életben maradt

Az egyik leghíresebb abortuszt túlélő személy, Gianna Jessen esete is újra és újra szem elé kerül. Nem véletlenül. A több mint 7 hónapos lánymagzatot az akkor 17 éves édesanyja halálra szánta (vegyszeres feltöltés), de a sós oldat méhbe juttatása közben beindult szülés során a baba életben maradt, és csodával határos módon megúszta a brutális beavatkozást. A sós oldat ugyanis az esetek szinte száz százalékában megöli, tulajdonképpen halálra égeti a magzatot.
A kislány azonban mégis életben maradt, gyermekotthonba került, és bár súlyos sérülései miatt egy időre lebénult, egy elszánt hölgy segítségével mégiscsak talpra állt. Gianna Jessen ma a világ egyik leghitelesebb abortusz ellenes harcos, aki személyes példájával bizonyítja, hogy érdemes esélyt adni az életnek. Szenvedélyes futó vált belőle, álomszép hangja van és zenéket komponál.


A művi abortusz nőkre gyakorolt negatív hatásaival itt, a Life.hu oldalán is foglalkoztunk már, de hogy valójában mi történik azokkal a gyerekekkel, akik annak tudatában kötődnek az édesanyjukhoz, hogy az meg akart szabadulni tőlük, jóval kevesebbet.

Gazdag Enikő pszichológus:

Szinte felfoghatatlanul nehéz teherrel kell megbirkóznia mindazoknak, akiket ennyire közelről érintett az abortálás. Harag, veszteség, a "nem szeretnek", az elutasítás érzése kísérheti az életüket. A legfontosabb feladat az édesanya iránt érzett harag feldolgozása. Azonban a kötődés is sérül ezekben az esetekben, és ez nem csak a saját szüleivel való kötődést érinti, hanem a majdani párkapcsolatait is, valamint a majd neki születendő gyerekekkel való kötődését is. Mindemellett sérülhet az "ősbizalom" is, a velünk született hit, hogy a világ jó, nekünk abban helyünk van, abban a világban jó dolgok várnak ránk. Keserűség, gyanakvás, nagyon súlyos önértékelési problémák fakadhatnak a traumából, amelyet szinte biztos, hogy szakember segítségével lehet csak feldolgozni.

"Terhes lettem a legjobb barátnőm férjétől" - Amikor az abortusz az egyetlen megoldáshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120911-abortusz-utan-sara-teherbe-esett-a-baratnoje-ferjetol.htmlAbortusz után: "Tajtékozva támadt rám, hogyan lehetek ekkora balek" - Laura nős férfiba szeretett behttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120806-abortusz-utan-laura-18-evesen-vetette-el-a-gyermeket-mert.htmlKét abortusz után már a második gyermekét várja a 27 éves énekesnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120709-ket-abortusz-utan-mar-a-masodik-gyermeket-varja-a-27.htmlAbortuszra kényszerítettek egy héthónapos terhes nőt - Így szabályozza Kína a családokat (18+)http://www.life.hu/anyaskodj/20120621-abortuszra-kenyszeritettek-egy-hethonapos-terhes-not-igy-szabalyozza-kina.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.