gyilkosság halál öngyilkos orvos bíróság Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Morfiumtúladagolással öngyilkosságot követett el az a német doktornő, akit 13 beteg meggyilkolásával vádoltak, és a halál angyalaként emlegették a német médiában.

"Elrendeltük a boncolást" - nyilatkozta Hildesheim város ügyészsége, miután egy ismerőse rátalált Mechthild Bach holttestére, aki éjszaka, saját ágyában hunyt el.

Bach, akit a német sajtó "a halál angyalaként" emlegetett, 2009 októberében került bíróság elé 13 rendbeli emberölés vádjával, amelyeket az ügyészség szerint 2001 és 2003 között követett el az egyik hannoveri kórházban. A 61 esztendős orvosnőt azzal vádolták, hogy leállította a betegek gyógyszeres kezelését, és helyette halálos adag morfiumot és váliumot adott be nekik, szabályos konzultáció nélkül. Az ügyészek szerint az 52 és 96 év közötti betegek mindegyike beteg volt ugyan, de egyikük sem állt a halál küszöbén.

AFP
AFP


Valószínűleg életfogytiglant kapott volna

Bach tagadta a vádakat, és azt állította, sosem ölt meg egyetlen beteget sem, csupán fájdalomcsillapító szerekkel próbálta enyhíteni szenvedésüket. Több búcsúlevelet is írt barátainak és családtagjainak, amelyekben azt írta, a bírósági tárgyalás miatt vet véget az életének. A bíróság a múlt héten közölte, hogy a 13-ból két esetet gyilkosságként minősíthetnek, ami azt jelenti, hogy akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhették volna.

Az eset az után látott napvilágot, hogy az egyik biztosítótársaságnak feltűnt, milyen sok morfium fogy a kórház onkológiai osztályán, ahol Bach is dolgozott.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.