Tévedésből a jó szemét operálták meg a négyéves kisfiúnak

operáció szemműtét kancsalság műhiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maradandó szemkárosodást szenvedett az a négyéves kisfiú, akinek tévedésből a jó szemét műtötte meg az orvosa.

A négyéves kisfiút, Jesse Matlockot egy rutin szemműtétre vitték be a szülei a kórházba, remélve, hogy fiuk jobb szemének kancsalságát korrigálják majd a műtét során. A néhány órásra tervezett operáció azonban elhúzódott, majd végül egy nővér arról tájékoztatta a szülőket, hogy a doktor a gyermek mindkét szemét megműti. Természetesen ehhez a szülők beleegyezése is kellett volna, akik ekkor már tudták, hogy valami baj lehet. "Először nem mondták, hogy a rossz szemét műtötték meg, csak azt, hogy mind a kettőt. Úgy tűnt, mintha el akarnák hallgatni, mi is történt valójában" - tette hozzá Tasha Gau, a fiú édesanya. Később, a műtét végeztével dr. Goodman, a kisfiú orvosa bevallotta, hogy a műtőben véletlenül Jesse jobb szeme helyett az egészséges bal szemét műtötte meg. Magyarázatul pedig csak annyit mondott, hogy a nővérek véletlenül a fiú másik szemét készítették elő az operációhoz.

Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció



Jesse a történtek óta már a másik szemére is kancsal, ráadásul piros foltok is vannak a szemében. Az erős fény is irritálja, ezért állandóan napszemüveget kell hordania, és napi háromszor szemcseppet is kell használnia. A kisfiú mindezek ellenére vidám. "Ő olyan, mint egy kis katona, úgy viselkedik, mintha nem történt volna semmi. Játszani és futkosni akar, de hát ő mégiscsak egy négyéves kisfiú, mit is mondhatnék" - tette hozzá az édesanya.
A portlandi Legacy Emanuel Medical Center kórház belső vizsgálatot indított az ügyben, miközben Jesse szülei a műhibaper lehetőségét fontolgatják. "Sötétben tapogatózunk, nem tudom, mi lesz vele ezután. Ilyen tortúrát senkinek sem kellene átélnie."


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.