Világrekord! 34 ujjal született egy indiai kisfiú

kisfiú indiai Guiness rekord ujjak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöntötte a világrekordot az az egyéves indiai kisfiú, aki 34 ujjal született.

A Guinness-rekordok könyve szerint Akshat Saxena hét ujjal született a kézfejein és tíz lábujjal mindkét lábán. Az Észak-Indiában élő gyermeken több műtétet is végrehajtottak a felesleges ujjak eltávolítására, és mivel Akshat hüvelykujjak nélkül született, a sebészek megpróbálják az eltávolított ujjakból rekonstruálni azokat. Édesanyja, Amrita Saxena elmondta, hogy születésekor nagy örömmel fogadta első gyermekét, de amikor meglátta az ujjait, nagyon megdöbbent. Itt látható Akshat Saxena még a műtét előtt.

A polidaktilia (sokujjúság) örökletes genetikai rendellenesség, amely felesleges ujjak kialakulását eredményezi. Az extra ujjak többnyire a kézfej kisujj felőli részén jelennek meg.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A szülők a család egyik barátjától tudták meg, hogy gyermekük különleges, aki az interneten olvasott egy 31 ujjal született kínai csecsemőről. Ő hívta fel a figyelmüket arra, hogy 34 ujjal a kis Akshat megdöntötte a világrekordot. Először furcsa volt elképzelni, hogy a gyermek világrekorder lett betegségével, végül azonban az édesapa és a rokonok regisztrálták a gyermek adatait az internetes oldalon. Az előző rekorder egy hatéves kínai fiú volt, aki 15 kéz- és 16 lábujjal rendelkezett. A fiút tavaly márciusban szintén megműtötték, és a hat és fél órás operációt követően most neki is tíz-tíz ujja van.

Lily Allen arra buzdította rajongóját, hogy hányással fogyjon lehttp://www.life.hu/gyogyulj/20110725-lily-allen-arra-buzditotta-rajongojat-hogy-hanyassal-fogyjon-le.htmlMégsem tökéletes a szépsége - Csúnya bőrbetegségben szenved a valóságshow-sztárhttp://www.life.hu/gyogyulj/20110725-kim-kardashiannak-pikkelysomore-van.htmlA szuperférfinak 60-as IQ-ja vanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110722-a-szuperferfinak-60as-iqja-van.html87 éves korában meghalt az első Bond-lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110725-elhunyt-az-elso-bondlany.htmlCatherine Zeta-Jones a rákból felépült férje mellett dohányzikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110722-catherine-zetajones-a-rakbol-felepult-ferje-mellett-dohanyzik.htmlElárulta drasztikus diétájának titkát - Így fogyott csontsoványra a szőke sztárhttp://www.life.hu/gyogyulj/20110721-elarulta-drasztikus-dietajanak-titkat-igy-fogyott-csontsovanyra-katie-price.htmlBizarr fotó: Mellbimbó nőtt egy nő talpán!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110719-mellbimbo-nott-egy-no-talpan.htmlMilyen lesz a plasztikai sebészet a jövőben?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110718-a-plasztikai-sebeszet-multja-es-jovoje.htmlKétszer hajtott át a feleségén egy 85 éves autóshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110718-ketszer-hajtott-at-a-felesegen-egy-85-eves-autos.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.