Bevallotta: a szex miatt ilyen karcsú a csinos színésznő!

fogyás szex Mel B Kim Cattrall
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss felmérés szerint a nők még egy hosszú, fárasztó nap után is könnyen kaphatók a szexre, ha az a meggyőződésük, hogy ezzel kalóriát égetnek el. Kim Cattrall és Melanie B mindketten vállaltan szexuális aktivitásukkal tartják karban magukat - meglehetősen jó eredménnyel.

A kutatás során a megkérdezett nők 76 százaléka vallotta azt, hogy könnyebben kapható szexre a férjével, ha közben tudja, hogy súlyából is veszít, és majdnem kétharmaduk - akik rendszeres látogatói az edzőtermeknek - beismerte, hogy a hagyományos edzés helyett szívesebben választanák a szexet vagy akár a porszívózást is, ha biztosak lennének benne, hogy azzal is vesztenek annyi kalóriát.

Kerry McCloskey The Ultimate Sex Diet című könyvében arról számolt be, hogy félórányi szexszel 150-250 kalóriát is elégethetünk, sőt, ha elég szenvedélyesek vagyunk, akár 350 kalóriára is feltornázhatjuk az eredményt, de egy hosszas csókolózással is megszabadulhatunk legalább 200 kalóriától.

AFP
AFP

Természetesen a hírességek körében már évek óta téma a szex és a testedzés összevonása, még a fitneszőrült Mel B is ennek tudja be, hogy szülése után hamar visszanyerte alakját, Kim Cattrall, a Szex és New York nimfomán színésznője pedig sokszor nyilatkozta azt, hogy ő bizony a magánéletében is ugyanúgy imádja a szexet, nemcsak a férfiak miatt, hanem azért is, mert így tud legkönnyebben megszabadulni a felesleges kilóktól.

De az orvosok sem tartják ostobaságnak ezt a feltevést, a brit egészségbiztosító, az NHS saját weboldalán is közzétette, hogy a szex gyakorlása csökkenti a szívinfarktus kockázatát, az orgazmus során felszabaduló endorfin pedig stimulálja az immunrendszer sejtjeit, ezáltal a rák ellen is hatásos. Darren Linnell, a felmérést is megrendelő Aspire kalóriaégető italok gyártója így nyilatkozott: "A napi tevékenységek során folyamatosan kalóriát égetünk el. A lényeg az, hogy legyünk tisztában azokkal az apró dolgokkal, amik még egy lapáttal rátesznek erre a folyamatra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.