4 hónappal korábban születtek meg a csodaikrek

ikrek magzatvíz koraszülöttek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit ikerfiúk, George és Harrison Kent nagyon kis súllyal születtek, ráadásul 15 héttel a kiírt időpont előtt. A babák mostanra már elérték a 3,5 kg-ot, öt hónappal a születésük után pedig végre elhagyhatták a kórházat és hazamehettek.

A két újszülött együttes testsúlya alig haladta meg a másfél kilót, és számos egyéb egészségügyi probléma is adódott a szülésnél, így az orvosok szerint meglehetősen kicsi volt az ikrek esélye a túlélésre, de végül öt hónappal később és hat különböző kórházban történt kezelést követően a fiúk elérték a 3,5 kilós testsúlyt és végre hazamehettek.

Thinkstock
Thinkstock

Az ikerfiúk édesanyja, az óvónőként dolgozó 25 éves Melanie és férje, a 26 éves mérnök Stuart 2011 augusztusában tudták meg, hogy egypetéjű ikreket várnak. A terhesség 16. hetében azonban egy orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a babáknál iker-iker transzfúziós szindróma lépett fel, ami lényegében azt jelenti, hogy az egyik magzat testébe több vér áramlott a másik magzat szervezetéből, aminek következtében a kevesebb vért kapó baba megállt a fejlődésben.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



Melanie lézerkezelést kapott, mely során leszívtak George körül 4 liternyi magzatvizet. A kezelés nélkül valószínűleg mindkét baba életét vesztette volna, így viszont sokkal korábban megindult a szülés. Az anya a műtét után három nappal, december 11-én, természetes úton szülte meg az ikreket a chelmsfordi Broomfield kórház szülészeti osztályán. George mindössze 709, Harrison pedig 794 grammot nyomott.

A szülés után a két fiút külön-külön kórházba szállították, míg Melanie egy fertőzés miatt egy rövid ideig a Broomfield kórházban maradt. Harrison bélrendszerének közel háromnegyedét műtét útján el kellett távolítani súlyos bél- és gyomorbetegsége miatt, illetve szívkatétert is kapott. Márciusban Harrison Streptococcus B fertőzést kapott, de abból is sikeresen felépült. "Igazi kis túlélő harcosok a fiaim, soha nem adták fel a küzdelmet" - mondta az ikrek édesanyja.

Tipp! Cuki fotók a híres műsorvezető kisbabájáról. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.