Sokkal olcsóbb, mint a botox! Itt az új ránctalanító tabletta

vitamin botox ránctalanítás tabletta kozmetikai sebészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon a most kifejlesztett pirula lehet a botox legújabb kihívója? A ráncok kialakulását megelőző, cinket és fitáz enzimet tartalmazó tabletta elősegíti a vitaminok felszívódását.

A tabletta ránckisimító hatása hasonló a botoxinjekcióhoz, de a ráncok akár 30 százalékkal később jelentkezhetnek, ráadásul a tabletta állítólag felgyorsíthatja a kozmetikai injekciók hatását is.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

Az Egyesült Királyságban saját bevallása szerint közel egymillió ember alkalmazott élete során kozmetikai ráncfeltöltő injekciókúrát, viszont a botox legnagyobb hátránya, hogy a hatása mindössze körülbelül három hónapig tart. Míg a botoxkezelés meglehetősen költséges, körülbelül 400 fontba (kb. 140000 forintba) kerül alkalmanként, addig egy csomag tízdarabos ránctalanító tablettáért csupán 45 fontot (kb. 16000 forintot) kell fizetni.

Az új tabletta látszólag több mint egy egyszerű étrendkiegészítő, bár nagy mennyiségű cinket és fitáz enzimet tartalmaz, amely elősegíti a cink és a különféle vitaminok felszívódását. A tabletta klinikai tesztelése során kimutatták, hogy alkalmazása a résztvevők 92 százalékánál a botoxkezeléssel párosítva hetekkel meghosszabbította a hatást, ráadásul a tabletta elősegítette az injekció hatásának felgyorsítását is - derült ki a Journal of Drugs in Dermatology című bőrgyógyászati szakfolyóiratban megjelent tanulmányból.

A kozmetikai sebészek egyetértenek abban, hogy a kutatás eredményei figyelemreméltóak, de további kutatásokra lesz szükség a széles körű alkalmazás előtt.

Még csak 25 éves és gyönyörű - Miért van szüksége egy fiatal lánynak botoxra?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120606-meg-csak-25-eves-es-gyonyoru-miert-van-szuksege.htmlBotox: egy igen erős méreg, ami szépséget és gyógyulást is hozhathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120410-botox-egy-igen-eros-mereg-amely-szepseget-es-gyogyulast-is.htmlCsodaszer? Soha nem gondolnád, mi mindenre jó a botox!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110921-csodaszer-soha-nem-gondolnad-mi-mindenre-jo-a-botox.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.