A te otthonod is életveszélyes? Így tedd biztonságossá a gyerek számára!

Lifebaby biztonság lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehet bármilyen kényelmes és harmonikusan berendezett az otthonod: ha nem gyerekbiztos, akkor szó szerint életveszélyes terep a pici számára. Szerencsére ma már számtalan praktikus kiegészítő létezik, melyekkel biztonságban tudhatod a kicsit.

Az egyik legfontosabb kiegésítő, amit tanácsos beszerezned, amint a gyermeked lábra áll és útnak indul a lakás felfedezése céljából, a sarokvédő. A szekrények, asztalok éles sarkaiba ugyanis a mászkáló, de még bizonytalan lábakon álló-járó gyerek könnyen megütheti magát. Érdemes olyan sarokvédőt választani, ami puhább anyagból készült, így biztosan nem esik baja a babának, ha nekiütődik a sarokhoz - a DreamBaby termékei között például találni jó áron habszivacsból készült sarokvédőket, amelyeket pillanatok alatt fel lehet szerelni a bútorokra. A sarok mellett a bútor éle is veszélyes lehet, ezért jó, ha azt is betakarod úgynevezett élvédővel - a puha anyag itt is előnyös.

Thinkstock
Thinkstock

A mászkáló kicsi a lakásban nem csak aközben ütheti meg magát, hogy szaladgál ide-oda a lakásban, hanem akkor is, ha felfedezésre indul. Ebből a szempontból az egyik legveszélyesebb terület a lakásban a konyha, ahol számos baleset érheti, ha nem vigyázol. Itt is talán a tűzhely az, amire a leginkább oda kell figyelni. Praktikus, ha úgynevezett tűzhelyvédő peremmel látod el, amellyel súyos égési sérülésektől óvhatod meg a gyereket. A tűzhelyvédő perem olyan magas, hogy te még kényelmesen főzhetsz fölötte, a pici azonban már nem éri el, így sem a főzőlaphoz vagy gázlánghoz nem érhet hozzá, sem a forró ételt nem tudja magára borítani.

A biztonsági kiegészítők toplistájának elején foglal még helyet az ajtórács, ami kifejezetten jól jön akkor, ha a gyerek már mászik vagy szaladgál. Az ajtó elé könnyedén felszerelhető rácsot általában olyan zárral látják el, amelyet nem - kivételes esetben is nehezen - nyit ki a gyerek, és magassága is akkora, hogy nem tud átmászni rajta. A rácsot kilát, viszont a szobájából nem jut ki, így aztán nyugodtan takaríthatsz vagy főzhetsz, nem kell attól tartanod, hogy a pici valami rosszat csinál a lakásban.

A cikket a Lifebaby.hu támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.