Lehet vitatkozni rajta, de szerintünk az a legjobb a télben, hogy hideg ide vagy oda, csak a karácsonyi szezonhoz illő, varázslatos hangulatot lehet teremteni otthon. Jöhetnek a gyertyák, az illóolajok, a puha takarók, a forralt bor, a bekuckózós filmnézés és a várakozás az ünnepre. Sütitippünk nagyon egyszerű és praktikus édességet mutat be: a narancsos-fahéjas, vajas keksz receptje egyáltalán nem bonyolult, gyerekekkel közösen is elkészíthető, és ha megsütjük, garantáltan ünnepi, otthonos illatokkal díszíti fel a lakást.

(Ha ugyanezt a sütit alternatív módon kívánjuk elkészíteni, választhatunk hozzá teljes kiőrlésű lisztet, illetve nyírfacukrot is, utóbbi arányát ízlés szerint nekünk kell meghatározni.)
Narancsos-fahéjas sütik
Hozzávalók 30 db süteményhez
• 225 g puha vaj
• 200 g cukor
• 1 teáskanál reszelt narancshéj
• 1 tojássárgája
• 4 teáskanál narancslé
• 280 g liszt
• 1 csipet só
• 2 teáskanál fahéj
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük krémesre a vajat, 150 g cukrot és a narancshéjat, amíg könnyű állagú lesz. Finoman keverjük bele a tojássárgáját, 2 teáskanál narancslevet, a lisztet és sót. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
Liszttel megszórt felületen terítsük szét a tésztát kb. 30 cm-es oldalú négyzetként. A maradék narancslevet oszlassuk el a tetején. A fahéjat keverjük el a maradék cukorral, és ezt is oszlassuk el a tészta tetején, majd enyhén nyomjuk le sodrófával. Ezután tekerjük fel a tésztát, és hűtsük műanyagfóliába burkolva kb. 30 percig.
Vágjuk fel a tésztatekercset kb. 30 szeletre, és helyezzük ezeket enyhén megvajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe/sütőtálcára.
Előmelegített sütőben 190 fokon süssük 12-15 percig. A kész sütiket hűtsük le fogyasztás előtt.
A sütemény receptjét megtalálhatod a Zewa weboldalának karácsonyváró rovatában is, ahol melegen ajánljuk a téli puncsital, illetve a dekorációs csillagok kipróbálását is!
Fizetett tartalom.