Hatékony szagtalanítók dohányfüst ellen - Ha a lakásban is rágyújtasz néha

illóolaj szag illat cigarettafüst dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudsz leszokni a dohányzásról, és hiába trükközöl, a lakást átitató kellemetlen szagokat sem bírod? Az alábbi termékekkel és megoldásokkal könnyen eltüntetheted a füstös szagot.

A legjobb megoldás a dohányfüst ellen természetesen a leszokás lenne, ám amíg ez nem megy, és ráadásul időnként a lakásban is rágyújtasz, mindig tarts otthon olyan fegyvert, amivel pillanatok alatt elűzheted a szagokat. A következők hatékonyak, próbáld csak ki!

Thinkstock
Thinkstock

Bio Air Control spray

A szabadalmaztatott eljárással készülő termék kiválóan alkalmas arra, hogy a háztartási szagokat semlegesítsd - a dohányfüst mellett konyhai eredetű szagok ellen is hatásos. Legnagyobb előnye, hogy hosszan fejti ki a hatását. A háztartási szagtalanító pumpás és hajtógázas formában is megvásárolható, alkalmazását pedig már a szagok megjelenése előtt is elkezdheted, így már a megjelenéskor közömbösíti azokat. A terméket ráadásul kárpitokra, anyagokra és különböző felületekre is fújhatod - kis mennyiségben, 20-30 centiméteres távolságból.

Ambi Pur Aerosol Anti Tobacco

Számos nagyvállalat gyárt már a lakásban használható illatosítók körében kifejezetten a cigarettafüst semlegesítésére alkalmas terméket is. Ez alól nem kivétel az Ambi Pur sem. A cég a cigaretta szaga ellen spray-t kínál, amelynek előnye, hogy az illatanyagokat és az egyéb komponenseket úgy állították össze, hogy azok tényleg eloszlassák és eltüntessék a füst szagát. A spray-t használhatod akár a dohányzás előtt közvetlenül, vagy rögtön utána.

Thinkstock
Thinkstock

Air Wick FreshMatic elektromos illatosító

Az elektromos illatosítók legnagyobb előnye, hogy hosszú ideig nem szükséges foglalkoznod az illatosítás kérdésével, hiszen a készülék ellátja ezt a feladatot. Ilyen megbízható termék az Air Wick FreshMatic is, ami - ha igényednek megfelelően állítod be - meghatározott időközönként kibocsátja a levegőbe az illatanyagokat. A citrusos, narancsos változat megfelelően képes eltüntetni a dohányfüst kellemetlen szagát is.

Házi praktikák a dohányszag ellen

Illóolajok

Szerezz be olyan mécsestartót, amelynél a mécses felett egy kis tálkarészt is kialakítottak, ahova illóolajat csepegtethetsz. Ez nemcsak költséghatékony, de környezetbarát megoldás is a lakás illatosítására. A dohányfüst ellen a legjobb, ha fodormenta-, cédrus- vagy citromolajat szerzel be, amelyek amellett, hogy felveszik a harcot a kellemetlenséggel, még vitalizáló hatással is bírnak.

Thinkstock
Thinkstock

Ecet

Az ecet nemcsak takarításkor vethető be sikerrel, hanem a dohányfüst szaga ellen is használhatod. Ehhez csak egy kis tálkába kell ecetet öntened, és a füstös helyiségben elhelyezni. Sikeresen eltünteti a szagokat, függetlenül az intenzitástól.

Gyertya

A dohányfüst közömbösítését már az is nagyban segíti, ha abban a helyiségben, ahol rendszeresen rágyújtasz, meggyújtasz egy gyertyát. Ha pedig a hamutál mellé helyezed el, még hatékonyabban tudja eloszlatni a füstöt. Választhatsz kifejezetten dohányfüst elleni gyertyákat is, hiszen már lehet ilyet is találni az üzletekben.

Dohányzás: élménykeresés, önbizalomhiány vagy szülői minta?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110525-szuloi-minta-es-dohanyzas-miert-alakul-ki-a-fuggoseg.htmlA várandósság alatti dohányzás 5 súlyos következményehttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110404-a-varandossag-alatti-dohanyzas-5-sulyos-kovetkezmenye.htmlCatherine Zeta-Jones a rákból felépült férje mellett dohányzikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110722-catherine-zetajones-a-rakbol-felepult-ferje-mellett-dohanyzik.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.