2 mennyei sütemény liszt nélkül

recept sütemény édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jégkrémek és a parfétorta helyett a süteményeké a főszerep a következő hónapokban. Kedveskedj a családnak vagy magadnak habkönnyű, liszt nélküli édességekkel!

Csokis almatorta

A pofonegyszerű sütemény liszt nélkül készül, így nemcsak egészséges, de a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Ha diétázol, hagyd ki a mázat a tetejéről!

A tészta hozzávalói:
6 tojás
20 dkg cukor
8 dkg búzadara
15 dkg darált dió
2 db reszelt alma
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja és leve

A sütemény tetejére:
baracklekvár
rum
1 étcsokis tortabevonó


Így készítsd:
A 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját 20 dkg kristálycukorral habosra kikeverjük, majd a többi hozzávalót, utoljára az almát, és legvégén óvatosan a tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben közepes hőfokon 30 percig - tűpróbáig - sütjük. Végül a még forró süteményt rummal kikevert baracklekvárral megkenjük, és ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk. Egy szelet biztos, hogy nem lesz elég belőle!

Mennyei máktorta

A mákos gubán és a mákos kalácson túl is van élet - készítsd el máktortánkat, meglepődsz majd az eredményen!

Hozzávalók:
4 dl tejföl
4 kávéskanál zselatin
10 dkg darált mák
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 db mézespuszedli
2 dl tejszín
10 dkg aszalt piros áfonya (vagy egyéb aszalt piros gyümölcs)


Így készítsd:
A 2 dl tejfölt a zselatinnal addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a mákot és a maradék tejfölt. Beleforgatjuk a kisebb darabokra tört puszedlit, majd a tejszínből felvert kemény habot. Óvatosan elkeverjük benne az áfonyát vagy más, apróra vágott piros aszalt gyümölcsöt. Folpakkal kibélelt őzgerincformába öntjük, és kb. 6 órára a hűtőbe tesszük. Garantáltan imádni fogod!

Bella Bennet

Bódi Margó receptjeihttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-bodi-margo-receptjei.htmlLélekmelengető téli levesekhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101103-lelekmelengeto-teli-levesek.htmlMeglepő variációk sütőtökrehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101013-meglepo-variaciok-sutotokre.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.