Tyúkhúsleves - nagymamáink receptje szerint

leves recept tyúkhúsleves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél te is olyan finom tyúkhúslevest főzni, mint dédanyáink? Most eláruljuk az igazi vasárnapi leves titkát!

iStockphoto
iStockphoto

Igazi, házi tyúkhúslevest főzni nem bonyolult, inkább időigényes dolog, hiszen kb. 2-3 óra alatt készül el. De fenséges íze és a család elismerő pillantása miatt megéri rászánni magunkat. Íme, a recept.

Hozzávalók:



- 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
- 4-5 db sárgarépa
- 4-5 db fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kis darabka zellergumó
- 3-4 rózsa karfiol
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- egy csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 6-7 szem egész feketebors
késhegynyi reszelt szerecsendió


Elkészítés:



A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, és apró lyukú reszelőn belereszeljük a szerecsendiót.

iStockphoto
iStockphoto

Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a répákat hosszában, kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk és a magházat eltávolítjuk. Ezután lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzük ki a cérnametéltet. Ízlés szerint erőspaprikakrémet is kínálhatunk hozzá.



Vegán blintz almás-birsalmás töltelékkel, palacsintaimádóknakhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110209-vegan-blintz-almasbirsalmas-toltelekkel-palacsintaimadoknak.htmlAz igazi farsangi fánk receptjehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110207-farsangi-fank-receptje.htmlVágyfokozó Valentin-napi menü - Tüzeld fel a párod!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110207-vagyfokozo-etelek-receptjei-valentinnapra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.