Hosszabbítsd meg az életed 10 évvel! - A legjobb ételkombinációk

immunrendszer rák (betegség) egészség fűszerek zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbben szebb bőrt, erősebb csontokat vagy karcsúbb derekat szeretnénk. A különböző táplálékkiegészítők segíthetnek ebben, a kulcs azonban az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásban rejlik.

Utóbbinak pedig fontos részét képezik a zöldségek és a gyümölcsök, és meglepő módon a fűszerek és a teák is. Ha ezeket megfelelően párosítod, nemcsak egészséges és karcsú lehetsz, de az életedet is meghosszabbíthatod!

Zöld tea citrommal - az egészségesebb szívért

A zöld teáról sokan tudják, hogy csökkenti a szívbetegségek kockázatát a benne lévő antioxidánsok miatt. Az már kevésbé ismert, hogy azoknak csupán 20%-a szívódik fel a szervezetben. Vizsgálati eredmények viszont kimutatták, hogy citromlé hozzáadásával az antioxidánsok felszívódása 80%-ra nő. A reggeli zöld teádba mindenképp csavarj egy citromot, a szíved hálás lesz érte!

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



Brokkoli paradicsommal - rákmegelőzés felsőfokon

A paradicsom és a brokkoli külön-külön is ismert rákmegelőző hatásáról, de együtt fogyasztva őket fokozódik jótékony hatásuk. Kutatási eredmények szerint ugyanis a két étel együttes fogyasztása hatásosabban lassítja a tumorok növekedését. Másfél csésze brokkoli és két és fél csésze friss paradicsom fogyasztása ajánlott naponta - csőben sült brokkolihoz vagy tavaszi brokkolisalátádhoz így aztán nyugodtan tegyél hozzá néhány paradicsomot!

Pritaminpaprika fekete babbal - az immunrendszeredért

A bab híres magas vastartalmáról, mely az immunrendszer működését erősíti. A növényekben található vas azonban nehezebben szívódik fel, mint a vörös húsokban fellelhető, de ez a típus lassabban is ürül ki. Ha a felszívódását elősegítenéd, magas C-vitamin tartalmú étellel párosítsd. Ezért ajánlott a babhoz pritaminpaprikát fogyasztani - a chilihez például ízben is illik.

Kérdezd szakértőnket, Györki Niké dietetikust!


Tojás és mangó - az erősebb bőrért

tojáspaprikamangó


thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



Zöld tea és feketebors - a karcsúbb derékért

zöld tea borsfeketebors


Kelkáposzta és radicchio - az erősebb csontokért

radicchiokelkáposzta

Zöldsaláta avókádóval - komplex védelem

avokádózöldsaláta


Joghurt korpás müzlivel - a jobb emésztésért

joghurtkorpá

Sárgabarack mandulával - a szíved egészségéért

mandulábarack

Extra szűz olívaolaj paradicsommal - a betegségek elleni védelemért

paradicsomolívaolaj

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



Joghurt fekete áfonyával - az erősebb testért

fekete áfonyájoghurt

Zabliszt eperrel - az érelmeszesedés ellen

zabeper

Fahéj teljes kiőrlésű kenyérrel - a gyorsabb fogyásért

fahéjteljes kiőrlésű kenyer

Fokhagyma vöröshagymával - védelem tetőtől talpig

hagymáfokhagymavöröshagyma

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Csak 29 éves volt! Meghalt az egészségtelen életmód mintaképehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110304-csak-29-eves-volt-meghalt-az-egeszsegtelen-eletmod-mintakepe.htmlA tudósok szerint keserűvé tesz a barna sörhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110301-a-tudosok-szerint-keseruve-tesz-a-barna-sor.htmlÍgy főzz, hogy fogyj! - A legjobb eszközökhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110228-igy-fozz-hogy-fogyj-a-legjobb-eszkozok-es-keszulekek.htmlKiderült, mi okozza a jojó-effektusthttp://www.life.hu/hazitunder/20110224-egyetlen-feherje-felelos-a-jojoeffektusert.htmlEdd magad okosra! - A leghatásosabb ételek listájahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110221-a-leghatasosabb-agyporgeto-etelek.htmlVigyázz, vetélést okoznak! - Gyógynövények, melyeket kerüljhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110218-vetelest-okozo-gyogynovenyek-melyeket-kerulj.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.