Íme, a legolcsóbb zsírbontó! - Leolvasztja a kilókat az áfonya

diéta fogyás áfonya zsírégetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nehezen tudsz megszabadulni a felesleges kilóktól, egyél minél több áfonyát, a kutatások szerint ugyanis növeli a diéta hatékonyságát - egy maroknyi valódi kis zsírégető bomba!

Thinkstock
Thinkstock

Akár 73 százalékkal is csökkentheti a zsírsejtek számát az áfonya - állítják kutatók, akik szerint ezért akár potenciális fegyver is lehet az elhízással szemben. Az eddig is csodaszerként emlegetett gyümölcsről már bebizonyították, hogy növeli a szervezet polifenolszintjét - ami képes csökkenteni a II.-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát -, most azonban azt is megállapították, hogy hatékonyan fogyaszt is. A polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt segítenek megakadályozni az újraképződésüket is.

Ugyan a tanulmány vezetője, Shiwani Moghe, a texasi Női Egyetem már végzett diákja még csak egereken végzett kísérleteket, a rágcsálóknál hihetetlen eredményeket kapott: egy nagy adag áfonya például 73 százalékkal, de a kis adag is 25 százalékkal csökkentette az egerek zsírsejtjeinek a számát.
A kutatás eredményeit az amerikai Experimental Biology idei előadásán mutatták be, ahol Shiwani Moghe elmondta, hogy hamarosan embereken is elkezdik a kutatásokat. Fontos ugyanis, hogy kiderüljön, az emberek esetében mekkora adag lenne igazán hatásos, és hogy kiderüljön, nincsenek-e káros mellékhatásai egy esetleges kúrának.

Függőséget okozhatnak a tejes turmixok?http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110408-fuggoseget-okozhatnak-a-tejes-turmixok.htmlZöldség timbalehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110406-a-zoldseg-timbale-receptje-chef-makitol.htmlFogyj bélmosással! - A legújabb őrületekhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110406-fogyj-belmosassal-a-legujabb-oruletek.htmlEdd magad szépre! - A leghatásosabb ételek listájahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110406-edd-magad-szepre-a-leghatasosabb-etelek-listaja.htmlEmberi fogyasztásra alkalmas anyatej, közvetlenül a tehénbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110404-emberi-fogyasztasra-alkalmas-anyatej-kozvetlenul-a-tehenbol.htmlEláruljuk, mennyit kell aludnod, hogy fogyj!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110401-elaruljuk-mennyit-kell-aludnod-hogy-fogyj.htmlHány éves vagy? - A legegészségesebb ételek, életkor szerinthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110331-hany-eves-vagy-a-legegeszsegesebb-etelek-eletkor-szerint.htmlEgyszerű ínyencség: fehérborban párolt póréhagymahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110330-feherborban-parolt-porehagyma.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.