Fotó alapján számol kalóriákat egy új mobilalkalmazás

mobiltelefon fogyás alkalmazás étel kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aggódsz amiatt, hogy túl sok kalóriát fogyasztasz egy nap? Szeretnéd tudni, hogy egy szelet pizza vagy torta mennyire hizlal? Az új mobilalkalmazás segít, csak egy fotóra lesz szükséged.

Egyszerűen fotózd le az ételt, amit szeretnél megenni, és az új iPhone-alkalmazás, a MealSnap máris megmondja, mennyi kalória található benne. A MealSnap a DailyBurn legújabb fejlesztése, amely 500 000 ételről készült fényképes adatbázison alapszik, így a felhasználók szinte minden ételről azonnal átfogó tájékoztatást kaphatnak. "Ez az új alkalmazás gyors segítséget nyújthat ahhoz, hogy a felhasználó megtudja, mennyi kalória, zsír, fehérje, szénhidrát, valamint vitamin található az egyes ételekben. Ráadásul a kalóriaszámolgatás eddig nagyon sok időt vett igénybe, ezt most megspórolhatjuk" - magyarázta Andy Smith, a DailyBurn vezérigazgatója.

Az alkalmazás mindezentúl képes felismerni a tányérokon található különböző ételeket is. Egy vegyes saláta esetén például kiírja, hogy sárgarépát, uborkát, főtt tojást, brokkolit, salátaleveleket tartalmaz, melyekben összesen 532 kalória van. Azért bizonyos hibaszázalékkal számolni kell, a kuszkuszt például még csak rizsként ismeri fel az alkalmazás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.