Stahl konyhája: Fusilli zöldborsóval és csirkemájjal

csirkemáj olívaolaj recept Stahl Judit zöldborsó tészta Stahl konyhája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hozzávalók:











Hozzávalók a sajtmártáshoz:

- 5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (például Grana Padano)
- só és frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg mascarpone
- 5 dl tejszín
- 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: Stahl.hu

Elkészítés

1. Elkészítjük az egyszerű sajtmártást: a parmezánt megreszeljük, a fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk, aztán a mascarponét és a tejszínt lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel simára keverjük, és hozzáadjuk a parmezánt meg a fokhagymát. Megsózzuk-megborsozzuk, megfűszerezzük szerecsendióval, és ennyi, megvagyunk vele.
2. A csirkemájat 2x2 cm-es darabokra vágjuk, aztán a vajat és az olajat egy 28 cm átmérőjű, 6 cm magas peremű teflonserpenyőben mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk. Rádobjuk a májat, és nagy lángon 5 perc alatt megsütjük benne. Közben egyszer-egyszer megforgatjuk a darabokat fakanállal, hogy egyenletesen piruljanak. Ezután a májra ráöntjük a balzsamecetet, és miközben felkapargatjuk az esetleg lepirult májdarabokat, megvárjuk, amíg 10 mp alatt elsistereg az ecetből a szúrós, nyers ereje. Ekkor a megsült májat szűrőlapáttal kiszedjük egy tálra, megsózzuk-megborsozzuk, és alufóliával letakarva félretesszük.
3. Egy nagy fazékban bő 4 liter vizet forralunk a tésztának, és amíg felmelegszik, elkezdjük megpárolni a zöldborsót. A petrezselymet apróra vágjuk, aztán az eddig használt serpenyőbe, amelyben még ott a májsütésből maradt, vajas-olajos zsiradék, beleszórjuk a fagyos zöldborsót. Megsózzuk-megborsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben olykor átkavarjuk, de semmi értelme végig mellette állni.
4. Ha a tészta főzővize már lobogva forr, megsózzuk, aztán megfőzzük benne a fusillit.
5. Miután a zöldborsó már megpuhult és a tészta megfőtt, összeállítjuk az ételt. A fusillit leszűrjük, kicsit félretesszük, és a borsóhoz visszapakoljuk a serpenyőbe a megsütött májat. Ezután a zöldborsós májra ráöntjük az előre elkészített sajtmártást, hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és az egészet nagy lángon szűk 1 perc alatt kevergetve összemelegítjük. Ha úgy látjuk, túl sűrű lett, belevegyítünk 1-2 merőkanálnyit a tészta forró főzővizéből.

4 adag lesz belőle, 30 perc alatt elkészíthető.

Stahl konyhája: Hortobágyi réteshttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111117-stahl-konyhaja-hortobagyi-retes.htmlStahl konyhája: Gesztenyés pulykamellhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111116-stahl-konyhaja-gesztenyes-pulykamell-receptje.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.