konyhatündér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A babák életében elérkezik a pillanat, amikor az anyatejes táplálás mellett fokozatosan ugyan, de rászoktatjuk őket a normál ételekre.

A kínálat rendkívül bőséges, márkák tömkelege nyújt megoldást, jelen esetben sem szabad azonban szemet hunyni a minőség felett! Az egészséges táplálás ugyanis a megfelelő fejlődés alapja, ezért minden édesanya számára ez a legfontosabb feladatok egyike. A legjobb módja annak, hogy lássuk, tudjuk, milyen minőségű ételeket eszik csöppségünk, ha mi magunk vásároljuk és készítjük el azokat. Természetesen ezek is lehetnek ízletesek, változatosak és egészségesek. Hogy hogyan? Gőzpárolással!

Minden kicsinek és fejlődő szervezetnek szüksége van a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételekre, étrendjük gerincét a zöldségek, gyümölcsök, a burgonya és a gabonafélék, a tej és a tejtermékek, a húsok és a halak alkotják. Mindnyájan arra törekszünk, hogy kisgyermekünknek a legjobbat nyújtsuk, tegyük ezt a táplálás terén is! A legfinomabb ízeket és a legegészségesebb babaételeket úgy kaphatjuk meg, ha saját magunk pároljuk meg az alapanyagokat. Ugyanis az eredetileg vitamindús, egészséges alapanyagok a főzés során sokat veszítenek tápértékükből, vitamintartalmukból, ezért rengeteg múlik az elkészítés módján.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Főzés helyett válasszuk a kíméletesebb párolást, így az alapanyagok értékes összetevői az ételben maradnak, nem öntjük ki azokat a főzővízzel. A zöldségek esetében a gőzpárolás a legízletesebb és legegészségesebb módja az étel elkészítésének akár friss, akár fagyasztott hozzávalókat használunk.

A Miele gőzpárolóval nem csupán ízletes, hanem vitaminokban bővelkedő bébiételeket is készíthetünk: a készülékben párolt fogások 50 százalékkal több vitamint tartalmaznak, mint megfőzött társaik. A fokozott ízélmény, illetve az ételek intenzív színe igazán ínycsiklandozóvá teszi az elkészült babalakomát, mely felesleges fűszerek és só hozzáadása nélkül nyújt emlékezetes kulináris élményt, már a gyermekkorban is. A készülék az egészséges ételkészítés mellett speciális funkciójának köszönhetően megoldja a cumisüveg-fertőtlenítés problémáját is, megkönnyítve ezzel az édesanyák helyzetét. A fertőtlenítő program által a fertőtleníteni kívánt eszköz 100 °C-on, 15 perc után teljesen sterillé válik. Párold te is gyermeked ételeit, szoktasd hozzá már egész kicsi korban a természetes ízekhez! Étkezzen együtt az egész család: mert ami ízlik a babának, az jó a mamának is!

A Miele törődik családod egészségével! Csatlakozz Vitamin Bónusz programunkhoz, táplálkozz egészségesen felesleges ízfokozók nélkül!

Készíts ízletes bébiételt, párolva!

Hozzávalók:

- 25 dkg Szent Péter-halfilé
- 1 db cékla
- 1 db édesburgonya
- 1 ek. olívaolaj

Miele Baby étel gőzpárolóban - elkészítés

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd a hallal együtt vágjuk kicsi kockákra. A céklát és a burgonyát tegyük perforált aljú edényben 6 percre a gőzpárolóba, majd 3 perc letelte után tegyük hozzá a halat. A végén turmixoljuk össze az olívaolajjal.

A receptet megtalálod a Miele Főzőiskola weboldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.