Duplázd meg a konyhád okos tárolókkal!

dekor otthon barkács polc konyha lakberendezés fal lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A konyha esetében különösen igaz, hogy egy kis kreativitással szó szerint megduplázhatod a méretét - legalábbis ami a tárolóhelyeket illeti. Íme néhány megoldás, ha ötlet híján vagy.

Használd ki okosan a fiókokat

Az aprócska konyhák tulajdonosai általában átépítésről álmodoznak, holott néhány ügyes átalakítás is elég lehet ahhoz, hogy a tároláshoz szükséges helyet megteremtsék. A fiókokban például több konyhai eszköz elfér, ha okosan alakítod ki a belsejüket. Egy mélyebb fiók tökéletes hely az evőeszközöknek, ha a fiók magasságával egyenlő méretű rácsos fakkokkal látod el, amelyekben állítva tarthatod a késeket, villákat. Ez legfeljebb az egyharmadát foglalja el a fióknak, a többit használhatod merőkanalak, fedők, tányérok tárolására.

http://imgur.com
http://imgur.com

Duplázd meg a polcokat

Ha nemcsak a polcra pakolsz, hanem gondolsz a polc aljára is, megduplázhatod a szekrényed befogadó-képességét. Egyszerűen csavarozz akasztókat a polc aljára, és máris lesz helyük a bögréknek.

http://baeumchen.tumblr.com
http://baeumchen.tumblr.com

De az is praktikus és egyben dekoratív megoldás, ha kisebb befőttesüvegek tetejét rögzíted csavarral vagy ragasztóval a polc aljához, majd az üvegeket, melyekben többek között fűszereket tárolhatsz, "felcsavarod" a polcra.

Rácsozd be a falat

Nem kell mindig szekrényekben gondolkodni, ha tárolóhelyre van szükséged. Tökéletes megoldás egy fém rácsot szerelni a falra, amelyre aztán kampókkal rögzítheted a merőkanalakat, húsvillákat, esetleg kisebb kaspókat, amelyekben a konyharuhát, a folpackot, vagy éppen a kedvenc szakácskönyvedet tartod. Ez nemcsak praktikus megoldás, de fel is dobja majd a konyhád.

http://mscwbe.walla.co.il
http://mscwbe.walla.co.il

Őszi dekor: mutatós illatgyertya saját kezűleghttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121018-mutatos-illatgyertya-keszitese-sajat-kezuleg-oszi-napokra.htmlÍgy készíts ízléses dekorációt izzóból!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121017-kiegett-izzo-ujrahasznositasa-dekoraciokent.htmlHajtogass tárolót vállfából! Rend lesz a cipőid közötthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121016-cipok-tarolasa-vallfa-segitsegevel-sajat-kezuleg.htmlNe félj a sötét színektől!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20101112-ne-felj-a-sotet-szinektol.htmlOlcsó, mégis mutatós: kosár csomagolópapírbólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121011-papir-kosar-keszitese-sajat-kezuleg-csomagolo-papirbol.htmlKötögetős dekor: készíts képet cérnából!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121011-stingart-cerna-kep-sajat-kezuleg.htmlHázi praktikák recsegő, nyikorgó parkettáhozhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121010-recseg-nyikorog-a-parketta-javitas-hazilag.html30 perces dekorötlet: fotómontázs az ablakbanhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121009-fotomontazs-ablakkeretbol-sajat-kezuleg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.