Készíts színes őszi tálat levelekből!

tál otthon barkács decoupage kézművesség lakberendezés falevél lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csempészd be az ősz színeit a lakásba úgy, hogy még hasznod is válik belőle! Kövesd útmutatónkat, és készíts dekoratív tálat a nappaliba színpompás papírlevelekből.

Szükséges eszközök:

- színes őszi, papírból készült levelek (hobbiboltban beszerezhetők, ezekkel könnyebb dolgozni, mint a valódiakkal)
- decoupage ragasztó
- szivacsecset
- lufi
- olló
- egy kisebb tál a ragasztónak
- egy nagyobb tál, ami stabilan tartja a lufit

www.hellolucky.com
www.hellolucky.com

Így készítsd el!

Amennyiben találsz rajtuk, a papírlevelek hátulján lévő műanyag erezetet óvatosan távolítsd el, vigyázva, nehogy elszakítsd a leveleket. Így könnyebben ráfekszenek majd a lufira. Utóbbit fújd fel akkorára, amekkora tálat szeretnél, kösd össze a végét, majd szorítsd egy tálba, hogy ne tudjon elmozdulni, miközben dolgozol. Itt láthatod, hogyan készül el az őszi tál, lépésről lépésre.

A decoupage ragasztót töltsd a kisebb tálba, majd a szivacsecset segítségével egyenletesen kend át a ragasztóval a lufi tetejét. Fektesd rá az első levelet - óvatosan rányomkodva a lufira -, majd a felragasztott levél hátulját is kend át. Így ragaszd fel a többi levelet is, mindig ügyelve arra, hogy a következő levél legalább negyed részben fedje a mellette lévő leveleket. Addig ragasztgasd a leveleket, amíg tál formát öltenek. Utolsó lépésként még egy-két nagyobb levelet ragassz a tál leendő aljára (tehát a lufi tetejére), ezzel súlyt helyezel rá, melynek következtében stabilan áll majd.

Ha mindenhol megszáradt a ragasztó, óvatosan emeld fel a lufit, nyisd ki a száját, és engedd, hogy a levegő lassan távozzon belőle. Ne aggódj, ha egy-két levél bepöndörödne a tál szélén, egy-két perc múlva visszanyeri a formáját.

Így készíts vázát lufiból 2 perc alatt!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121031-lufi-vaza-apro-viragoknak-poharbol-sajat-kezuleg.htmlFelejtsd el a cetliket! Üzenőtábla tálcábólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121031-uzenotabla-regi-talca-lefestesevel-sajat-kezuleg.htmlPraktikus asztalka zöldséges ládábólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121031-asztal-a-nappaliba-zoldseges-ladabol-sajat-kezuleg.htmlÖt mutatós halloween töklámpáshttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121030-variaciok-tokre-5-mutatos-halloweendekoracio.htmlRomantikus lámpabura fillérekből - 15 perc alatthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121029-romantikus-lampabura-keszites-hazilag-gomb-terkep-hasznalataval.htmlStílusos képkeret csipeszekkelhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121026-fa-keret-felhasznalasaval-fotokeret-sajat-kezuleg.htmlCipőszárító kavicsból - 5 perc alatt készhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121025-ciposzarito-kavicsbol-mutatos-otthon-a-vizes-labbeliknek.htmlKészíts gyümölcstálat bakelitlemezből!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121024-hogyan-legyek-jo-no-tarolo-bakelit-lemezbol.htmlDuplázd meg a konyhád okos tárolókkal!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121019-konyhai-tarolas-apro-konyhaban-trukkok-megoldasok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.