faldekoráció otthon lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tapétákon és matricákon felül számos egyéb faldekorációs eszköz létezik! Nemcsak festheted, de képekből, tányérokból is meglepő kompozíciókat alkothatsz.

1. Falfestés határok nélkül

Logók, feliratok, karakterek, figurák és színes képek festésével már számos hazai cég is foglalkozik, akik gyakran graffitiművészek bevonásával valósítják meg az általunk megálmodott elképzelést. Legyen szó egyszerű vonalak alkotta kompozíciókról, stilizált motívumokról vagy épp artisztikus kivitelekről, az egyhangú falfelület valamennyi esetben színessé, ötletessé és egyedivé változik, ha ezt a faldekorációs megoldást választod!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



2. Tányér- és képkompozíciók

Tányérok, képek és keretek együttese is lehet a fal ékessége. Előnye, hogy segítség nélkül is könnyen megalkotható, csak néhány jól megválasztott személyes tárgy szükséges hozzá! Ha kollázsszerű hatást szeretnél, bátran használj apróbb tárgyakat, képeslapokat, gyerekrajzokat, valamint csomagolópapír- és tapétamaradványokat alapanyagul. Az eredmény lehet rendezett vagy épp kaotikus, mindez személyiségünk függvénye. Érdekes hatást kelt egy falból kitüremkedő betűk alkotta kompozíció is.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



3. Öko-falak

Egészen új trend, hogy már nemcsak a lakberendezési kiegészítők integrálják a természetet az életterekbe, hanem egyes faldekorációk is. Teljes felületű zöld mohafalak, öko-graffitik, moduláris panelek és falra szerelhető mini kaspók teljesítik az újkeletű öko-missziót. Gyakran találkozunk érdekes ötvözetekkel is, melyek kifejezetten belterekbe készültek: ilyenek többek között a betonburkolatba ágyazott moharaszteres falipanel (www.ivanka.hu) vagy a műfűvel kombinált falfestés kompozíciója (www.neopaint.hu).

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



4. Rendhagyó felületek

A fal szerkezetének, felületének megváltoztatásával is oldható a fal merevsége. Legyen szó akár rétegelt fa- vagy műanyaglemezek játékáról, párnázott falfelületekről, az eredmény igen rendhagyó: a fal valósággal kidomborodik a térbe, mint egy gigantikus topográfiai térkép. Hidegburkolatok játékával is eredményezhetünk térhatást, de a homogén felületekbe vésett, mélyrelief-szerű kialakítások is különös hatást kelthetnek. Újszerű megoldások azok a raszteres szerkezetű hosszanti falipanelek, amelyekhez a tárolás funkciója társult.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



5. Egyéb faldekorációk

További kreatív megoldásokra is sarkallhat a falak egyszínűsége! A fentieken felül akár textil palipanelek is szolgálhatnak dekorációs elemként, de egy jól megvilágított egészalakos fotó sziluettje is betöltheti ezt a szerepet. Akár tárgyak is applikálhatók az egyszínű felületekre, anyagtól, színtől, formától függetlenül, de elszórt fiókok rendezetlenségével is eredeti hangulatot varázsolhatsz éppúgy, mint egy nappali falfelületére burkolt mintás csempe-együttessel. Ha pedig igazán különleges megoldásra vágysz, válassz a spanyol Oscar Díaz fali tinta-kalendáriumát!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Hakkel Vanda

Őszi dekortippek, hangulatos zugok - 1. részhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101113-oszi-dekortippek-hangulatos-zugok-1-resz.htmlNe félj a sötét színektől!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101112-ne-felj-a-sotet-szinektol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.