Nagy tavaszi boltkörkép - Tavaszi trendek a lakberendezésben

fashion week tavasz dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavasszal szinte kötelező elfoglaltság egy jó kis nagytakarítás. Ha azonban már nekikezdtél a bútorok tologatásának, a függönyök leszedésének vagy bármilyen rendezgetésnek, akár a lakásodat is új, tavaszi köntösbe öltöztetheted. Ismerd meg az idei trendet a lakberendezés terén, valamint azt, hogy mi a divat tavasszal a lakáskultúrában!

Tavasz és természet

A tavaszi lakberendezési trend minden évben, így idén is, a természetességről, a természet feléledéséről szól. A virágszíneken kívül ez azonban 2011-ben a formavilágban is megjelenik. A kisbútorok és kiegészítők az állat- és növényvilágot idézik, a formavilágban a virág-, gyümölcs-, faalak kap hangsúlyt, de megjelenik a halpikkely- és méhkas-mintázat is - mindez modern köntösben, fémes vagy fehér színekben.

www.stileinterio.hu, www.kika.com
www.stileinterio.hu, www.kika.com

Bizzotto Spazio lámpa (Stile Interio), Floor állólámpa (KIKA)

Jó példa erre a Stile Interio kínálatában található, virágokat idéző Bizzotto Spazio világítás, vagy a Kikában kapható, futónövényre emlékeztető Floor állólámpa. Ezekhez remekül illik egy virágmintás, fehér függöny, mint amilyen a JYSK Kaya függönysorozata. A Stile Interio fára hasonlító képtartója pedig a nappalid legszebb dísze lehet.

www.jysk.hu, www.stileinterio.hu
www.jysk.hu, www.stileinterio.hu

Kaya függöny (JYSK), képtartó (Stile Interio)

Élénk színekben

Az idei tavaszi színvilágot egyetlen szóval is jellemezhetjük: élénk. Kanárisárga, kék, piros, magenta, türkiz, rózsaszín, zöld, lila, mind-mind divatosak most, de a neonszíneket kerüld, válassz inkább fénylő, vidám árnyalatokat. Ezek remekül kijönnek a fehér és fémes kiegészítőkkel is.

www.ikea.com, www.kika.com
www.ikea.com, www.kika.com

IKEA könyvespolcok és KIKA babzsákok

Az IKEA Lack sorozatának színes-fiatalos darabjait éppúgy a tavaszra tervezték, mint a Kika Youngstyle szériáját. A baba- vagy gyerekszobát pedig a Bababoo és a Faktum kínálatából dobhatod fel stílusos, nagyon színes bútorokkal. A kicsik imádni fogják a fagylalt- és cukorkaszínű, újjávarázsolt birodalmukat! Nem beszélve a napsütötte rétre emlékeztető szobácskákról.

www.bababoo.hu, www.faktumbutor.hu
www.bababoo.hu, www.faktumbutor.hu

Bababoo és Faktum gyerekbútorok

Csupa kárpit

A futurisztikus fém és a natúr fa bútorok helyett mostantól a kárpitozott ülőalkalmatosságok jutnak nagyobb szerephez, melyek kényelmesebbek és otthonosabbak is. Ráadásul az élénk színek is jobban illenek ezekhez. Idén a fotelek, szófák, kanapék, ülőgarnitúrák, székek mind-mind párnázottak, ülésre, pihenésre és relaxálásra csábítanak. Az anyaguk azonban nem hideg bőr vagy műbőr, hanem letisztult textil, vászon, elegáns bársony vagy fiatalos filc.

www.jysk.hu, www.ikea.com
www.jysk.hu, www.ikea.com

Papasan ülőkék (JYSK), Ektorp kanapék és fotelek (IKEA)

A különböző bútoráruházak kínálatában számtalan ilyen darabbal találkozhatsz most. A JYSK Papasan ülőkéi szinte hívogatnak, az IKEA Ektorp családjában is mindenki megtalálja a neki tetszőt. A KIKA kanapéi között pedig szinte lehetetlen dönteni. Ha éppen nem tudod lecserélni a komplett ülőgarnitúrádat, akkor dobd fel pihe-puha díszpárnákkal vagy ágyterítőkkel.

www.kika.com, www.stileinterio.hu
www.kika.com, www.stileinterio.hu

KIKA kanapék, Stile Interio párnák

Retró a kertben

Ha tavasz, akkor irány a szabad! Ha nincs kerted, rendezd be a balkonodat, ha az sincs, legalább az ablakokba varázsolj kikeletet. Így vagy úgy, kicsiben vagy nagyban, de te is parkosíthatsz - már a legkisebb konyhakert is maga az éledő és ébredő természet. A mindig népszerű hagymás virágok, tulipán, nárcisz, jácint vagy kardvirág mellett ebben az évben a kicsi, de bokros, apró virágú, kis levelű növények hódítanak - sárgák, kékek, rózsaszínek.

www.jysk.hu, www.ikea.com
www.jysk.hu, www.ikea.com

JYSK napernyők, IKEA kertibútorok és kiegészítők

A kerti és erkélybútorokat a retró stílus jellemzi. Természetesen nem NDK-s vagy jugoszláv horgászszékeken kell ücsörögni, a retró az egyszerűségben, a letisztultságban, az egyenességben és a szimmetriában köszön vissza. Olyan bútorokat válassz, amelyeket díszpárnákkal és terítőkkel tehetsz tökéletessé. A bútorok mellett a részletekről se feledkezz meg: a hangulat csak színes, retró gyertyatartókkal, mécsestartókkal, vázákkal és virágládákkal lesz tökéletes. A színes napernyőkről meg ne feledkezz, a legvidámabbakat a JYSK-ben találod.

Ha valami őrületessel és hihetetlennel szeretnéd feldobni a lakásodat, meríts ötleteket a Kölni bútorkiállítás legjobb darabjaiból. Figyelem, a németországi seregszemlén a legutolsó szempont a használhatóság, a vad és szemrevaló alkotás annál gyakoribb. A vidéki stílus például a 2011-es kiállítás egyik vezető témája volt, fából faragott, rusztikus asztalok, ülőkék és padok mellett egyszerű székek vitték a prímet. A virágformájú vagy levélmintás, párnás, kárpitozott, színes kanapék és fotelok már kevéssé voltak rusztikusak, annál inkább romantikusak és tavaszvárók. Más, inkább futurisztikus, nem éppen bútorformájú bútorok pedig élénk színeikkel - piros, lila, almazöld, királykék, napsárga - hívattatták meg magukat a lakásba.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.