Előléptetés, fizetésemelés: így segít a karrierépítésben a feng shui

a nap cikke feng shui dekoráció lakberendezés karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy érzed, elég precízen és jó dolgozol ahhoz, hogy előléptessenek vagy fizetésemelésben részesítsenek, ám ezek valahogy mégsem történnek meg? Esetleg jó ideje munkát keresel sikertelenül, annak ellenére, hogy irigylésre méltó önéletrajzzal büszkélkedhetsz?

Talán ideje egy kicsit rendet tenned magad körül, és a megfelelő területeket erősítve a feng shui segítségével jobban összpontosítanod arra, amit valóban szeretnél. A feng shui szerint egy egész terület kötődik a szakmai előlépéshez: a karrier és az előremenetel területét a Bagua-térképen a bejárathoz legközelebb eső középső részen találod, más számítások szerint pedig ez a lakásod északi részére esik.

Thinkstock
Thinkstock

Erősítsd vízzel a területet!

Ha azt szeretnéd, hogy a karriered meredeken felfelé íveljen, el kell érned, hogy a víz elemmel harmonizáljon otthonod eme sarka. Gondolj a folyó erejére! Eleinte csak lassan csordogál, azután egyre erőteljesebben folyik, végül már olyan erőssé duzzad, hogy semmi sem állhat az útjába - ahogy céljaid elérése érdekében te magad is eleinte apránként, majd egyre nagyobb léptekkel haladsz előre. Ám a víz ennél is több tiszteletet érdemel, hiszen nélkülözhetetlen az élethez, a frissesség és a tisztaság jelképe is, nemcsak az erőé. Ha az otthonod víz elemű részén minden megfelelő, akkor téged és családtagjaidat egészséges önbizalom, ambíció és akaraterő jellemez, erősödhet a tisztánlátásod és könnyebben átláthatod a céljaidat.

A szakmai szerencse színei

A lakásod karriert erősítő területén a feng shui szerint a víz elemmel harmonizáló árnyalatokat részesítsd előnyben, variálj bátran feketével, sötétebb kékekkel, lilás színekkel. A víz erejét és energiáját a fém és a fa elem erősítheti, míg a tűz és a föld megállíthatja. Így ha a sötétkék és a fekete mellett más színeket is szeretnél a "munkasarkodban", akkor válassz fehéret, szürkét, ezüstöt, fémszíneket, zöldet és világoskéket, a sárga, a narancs, a piros és a barna változatait viszont felejtsd el!

Tipp! Vicces és meghökkentő képek a népszerű elnökről. Kattints a galériáért!


Az ambíció anyagai

Ha szeretnéd tisztán látni, hogy mit kell tenned álmaid állásának megszerzése érdekében, vagy hogy megkapd a vágyott előléptetést, lehet, hogy nemcsak a színeken kell változtatnod, hanem az anyagokon is. Az akváriumnak, a szobai szökőkútnak vagy csobogónak, az üvegből készült dísztárgyaknak, a szép tükröknek nem is találhatnál ennél a területnél jobb helyet, de ide teheted a fém- vagy fatárgyakat, kosarakat is, de a kőből, homokból, kerámiából, porcelánból készült dekorációkat, a gyertyákat és a mécseseket száműzd máshová mihamarabb!

Thinkstock
Thinkstock

Hogyan dekorálj?

A feng shui szerint a hullámos formák, a vizet idéző tárgyak erősítik a víz elem erejét és energiáját, segítve céljaid elérését a karriered terén. A kerekded, magas, függőleges, felfelé mutató formák is segíthetnek, míg a vízszintes, szögletes alakzatok csak árthatnak ezen a területen. Helyezz ebbe a sarokba olyan képeket és tárgyakat, amelyek számodra a céljaidat, ábrándjaidat, kívánságaidat és terveidet szimbolizálják. Például a bekeretezett diplomák vagy oklevelek, álmaid otthonát, autóját vagy egy vágyott vagyontárgyat jelképező képek ennél nem is lehetnének jobb helyen. Ha utakat, folyókat, tenger- vagy tópartokat ábrázoló képeket teszel a falra, hamarosan te is megtalálhatod az utadat! Végül, de nem utolsósorban legyen a karrier- és életcélok részén mindig világos! A fény ugyanis segíti, míg a sötét gátolja a jó energiák terjedését.

A Life.hu tippje

Hol is lenne jobb helye az íróasztalodnak, mint a karriersarokban? Az íróasztal a munkád és az eredményeid szimbóluma, természetesen a karrier és az életcélok területén kell állnia. Fontos, hogy soha ne ülj az ajtónak háttal, de legyen látható és központi helyen, hogy mindig emlékeztessen a céljaidra. Ha kicsi a hely a dolgozószobádban, ne válassz túl nagy asztalt és túl széles széket hozzá, mert a zsúfoltság akadályozza a pozitív energia, a csí áramlását.

Mire ügyelj?

Felejtsd el a rendetlenséget! Hogyan lehetne rend az életedben, ha az életcéljaid területén káosz uralkodik? A rendetlenség, a rendezetlenség és az összevisszaság szakmai és pénzügyi gondokat okozhat, ami természetesen lelki problémák és betegségek kialakulásához vezethet. Például egy csöpögő vízcsap, törött, sérült, nem működő vagy használhatatlan tárgy csak úgy ontja magából a negatív energiát - ezeket vagy javíttasd meg vagy dobd ki haladéktalanul! Míg a szépen csillogó üvegtárgyak vagy tükrök csupa jót tehetnek a karriereddel, addig a koszosak, porosak vagy foltosak ennek az ellenkezőjét okozzák. Mindig legyen tisztaság, rend, fegyelem és pedantéria a karrierterületen - de ne csak a feng shui kedvéért.

Tipp! Minden idők legszebb nője. Kattints a galériáért!



Pörgesd fel a szerelmi életed! - Bevált feng shui tippekhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120417-porgesd-fel-a-szerelmi-eleted-bevalt-feng-shui-tippek.htmlÍgy irányítsd a jövőd! - A feng shui segítségévelhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120131-igy-iranyitsd-a-jovod-a-feng-shui-segitsegevel.htmlÍgy használd a feng shuit kapcsolat-erősítőkénthttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120109-igy-hasznald-a-feng-shuit-kapcsolaterositokent.html5 apróság, amivel gazdag leszel idén - A feng shui szerinthttp://www.life.hu/hazitunder/20111227-5-aprosag-amivel-gazdag-leszel-iden-a-feng-shui.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.