A védőoltás második dózisának felvételére szólította fel a lakosságot az olasz államfő

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu -
Olaszország védőoltás Mario Draghi koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A védőoltás második dózisának felvételére szólította fel az olaszokat Mario Draghi miniszterelnök péntek este, miután a vakcinázási adatok szerint az erre jelentkezők száma nem emelkedik megfelelő ütemben. Róma ismét karantént rendelt el az Egyesült Királyságból érkezők számára.
Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Mario Draghi hangoztatta, hogy a tinédzserek oltásánál is jelentősebb az 50 év felettiek vakcinázása, mivel ez a korosztály betegszik meg leginkább a vírustól. A miniszterelnök több millióra tette azok számát, akik továbbra is nemet mondanak a védőoltásra. Az utóbbi egy hétben több mint tíz százalékkal csökkent az oltási kedv a korábbi héthez képest, ami a járványkorlátozások oldásával is magyarázható.

„Senki ne üljön fel ennek a nyári hangulatnak”

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, attól, hogy sikerült visszaszorítani a koronavírus-járványt, még nem nyugodhatunk meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy aki nincs beoltva, továbbra is veszélyben van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.