A magyar határon kapta a szörnyű hírt a menekült: gyermekeivel együtt vissza kellett fordulnia

Fotó: Koncz Márton - Origo -
határátkelő ukrán-magyar határ Orosz-ukrán háború menekült orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború elől menekülö édesanya nagy küzdelmek után ért el a magyar határra. Itt azonban szörnyű hírt kapott.

Szörnyű tragédiáról számolta be a Metropol munkatársa, aki napok óta a magyar-ukrán határról tudósít. Egy menekült osztotta meg vele az egyik útitársa történetét, aki éppen hogy csak biztonságos területre lépett, máris vissza kellett fordulnia.

Menekültek Beregsurányban - Képünk illusztráció Fotó: Koncz Márton - Origo

„Alig telt el pár perc, hogy sokadmagammal megérkeztünk ide, az egyik útitársamat telefonon hívták. Akkor még csak abból sejtettük, hogy valami nagyon rossz hírt kaphatott, mert szinte kővé dermedve hallgatta a vonal másik végén beszélőt. Miután letette a telefont, akkor mondta el, ő most visszafordul, mert a szülei meghaltak az egyik bombázásban. Szinte azonnal megfogta a két gyereke kezét és már indult is vissza, hogy eltemesse az elhunyt édesanyját és édesapját" - mesélte a férfi.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkeinket itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.