Percenként harangoznak egyet II. Erzsébet királynő temetése előtt: ez az oka

Forrás: AFP/Frank Augstein -
II. Erzsébet temetése temetés II. Erzsébet halála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már érkeznek a vendégek II. Erzsébet brit királynő temetésére. Az egész napos szertartássorozaton több száz magas rangú hazai és külföldi meghívott lesz jelen, köztük állam- és kormányfők, valamint az európai monarchiák uralkodói.

A koporsót hétfő délelőtt viszik a Westminster Hall közvetlen közelében emelkedő Westminster-apátságba, az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomába, ahol búcsúszertartással adóznak a néhai uralkodó emlékének. A ceremónia brit idő szerint délelőtt tizenegy órakor kezdődik. Előtte minden percben hanargoznak egyet, 96-szor, az uralkodó életkora előtt tisztelegve.

Érkeznek a vendégek és a magasrangú tisztviselők Forrás: AFP/Frank Augstein

A nagyjából egyórás búcsúszertartás után II. Erzsébet királynő koporsóját lassú díszmenetben a Hyde Park délkeleti sarkában emelkedő Wellington-emlékműhöz viszik. A menetben György herceget és Sarolta hercegnőt is láthatjuk majd. Szüleik, Vilmos herceg és Katalin hercegné fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a szertartáson. Ők lesznek a legfiatalabb gyászolók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.