Nem boszorkányság a dús, göndör haj!

frizura göndör haj hajsütő Takács Nóra haj Hogyan legyek jó nő? hajformázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten megmutatta, hogyan készítsd el a szemhéjfestéket, hogy ne csomósodjon össze a nap végére, ezen a héten pedig azt mondja el, hogyan lesz az erőtlen hajból szép dús, göndör hajkorona.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Kedves Nóra,

Nagyon szeretem a műsorodat, mindig nézem. A legjobban a hajas videókat kedvelem, ehhez lenne egy kérdésem. Az én hajam meglehetősen erőtlen, vékonyszálú, nagyjából olyan hosszú, mint a tiéd. A baj az, hogy ha megfeszülök, sem áll úgy, ahogy szeretném. Hiába sütöm be, két perc múlva kidobja az egész munkámat és megint szögegyenes. Tudsz nekem ebben segíteni? Hogyan göndörítsek úgy, hogy az tartós is legyen? Nagyon szeretnék szép dús hajat, már ha ez lehetséges egyáltalán az enyémből.

Köszönöm, hogy elolvastad a levelemet, és ha válaszolsz.

Szép napot,
Timi"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Timi!

Mindig mosolyogva olvasom azokat a leveleket, amikben hajas gondokkal kerestek meg. Az tetszik bennük, hogy mindenki másra vágyik. Számtalan lány írja, hogy óriási göndör fürtjei vannak, de ő egyenest akar. Az egyenes göndört szeretne, a szőke feketét, a dús ritkásat a rövid hosszút. Mókás, hogy nincs egy olyan levél sem, amiben azt olvasnám, hogy elégedettek vagyunk mi nők azzal, amit kaptunk. Nyilván csodát egy levéllel nem tudok tenni, igyekszem mindenkinek a tapasztalataim szerinti legjobbat válaszolni, de alapvetően azt gondolom, hogy első körben mindenki vessen számot önmagával és fogadja el az adottságait. Ezeken változtatni úgysem nagyon tudunk, maximum javítani rajta. Nem azt mondom, hogy egy egyenes hajú ember ne göndörítsen, én is szoktam, de elfogadtam, hogy valamiért sosem fog a hátam közepétől tovább nőni a hajam és amíg élek, nem lesz dús és vastagszálú. Ez van, ettől még persze lehet csinos a frizurám, de annak az az alapja, hogy megvizsgálom, mik a lehetőségeim és nem várok csodát.

A lehangoló, "törődj bele" szónoklat után akkor mondom a megoldást. Mert egy-egy alkalomra természetesen bármit el lehet érni. Én ezt pontosan tudom. Modellként úgy formálták a hajamat, hogy én magam lepődtem meg rajta a legjobban. Ha az kellett, hogy hosszú legyen és irigylésre méltóan dús, akkor annyi póthajat tettek bele, hogy a hátam is meggörnyedt tőle. Ha rövid és vamp frizurát akartak, hoztak egy parókát, és így tovább. Amint mondtam: egy-egy alkalomra bármit meg tudsz csinálni, bármi elérhető. Viszont ahogy elüti az éjfélt az óra, a tökhintó eltűnik. A hajamból is kiszedték a póthajat, a paróka is lekerült rólam, és a helyzet ugyanaz volt. Ott álltam a nem túl formálható, vékonyszálú hajammal, pedig öt perce még én voltam a samponreklámok álma. Ezért mondtam, hogy első körben fogadjuk el, hogy milyen a hajunk alaptermészete, mert azt megváltoztatni nem lehet. Azzal találkozunk minden reggel. Aztán azt, hogyan szelídítjük meg, vagy bánunk el vele, már rajtunk múlik.

Mivel hasonló a hajtípusunk, könnyedén tudok neked olyan göndörítési trükköket mondani, ami nekem bevált, de hangsúlyozom: még a profik sem tudtak a hajamba olyan göndörséget vagy hullámot varázsolni soha, ami 24 óránál tovább megmaradt volna. Ebből kiindulva én már azt is sikernek érzem, hogy legalább ennyi időre be tudom göndöríteni magamnak a hajamat itthoni, saját módszerekkel. A lehetőségek tárháza széles: lehet dolgozni hajsütővassal, hajszárítóval, csavarókkal, sőt még egyenesítővel is csinálhatunk göndörséget. Több módon is. Ha azt szeretnéd, hogy a hajad enyhén hullámos legyen (ez nyáron kifejezetten jól mutat), akkor válassz le egy tincset és sodord meg! Ha megtekerted párszor önmaga körül, akkor vedd a kezedbe a felhevített hajegyenesítőt és süsd át kicsit a tekert tincset. Amikor elengeded szép hullámos lesz! Ez egy gyors és egyszerű módszer és az eredmény sem marad el. Ha göndöríteni szeretnél hajsütővassal, akkor nézd meg az erről készült videómat, abban minden pontosan benne van!

http://videa.hu/player?v=icFOlOs2KW7WfHBJ

A legegyszerűbb persze speciális hajsütővasat alkalmazni, ott csak arra kell figyelni, hogy megfelelően kezeljük hővédő termékekkel a hajat sütés előtt, amikor pedig egy tincset már begöndörítettünk, érdemes visszatekerni az ujjainkra (tartva természetesen a tekeredés irányát) és egy hullámcsattal rögzíteni a fejtetőn. Azért jó sütés után ilyen kis csigákat gyártani, mert sokkal tartósabb a göndörség, mivel a haj csigaformában hűl ki. Ha nincs ilyen speciális vasunk, akkor is van még számtalan lehetőségünk: feltekerhetjük a hajunkat kis csigákra és azokat száríthatjuk hajszárítóval, vagy befonhatjuk éjszakára. Az én egyik kedvencem a zoknis technika. Az erről szóló videómat itt nézheted meg.

Ezzel mindig szép göndör fürtöket tudok csinálni magamnak úgy, hogy közben alszom. Ugyanilyen klassz praktika egyébként a pántos göndörítés is, ezt is kukkantsd meg.

Ennyi technika közül valamelyik biztosan neked is beválik majd, próbálkozz ügyesen! Sok sikert, remélem, tudtam segíteni!

Szeretettel:
Nóra

Vége a csomós szemhéjfestéknek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130521-takacs-nora-szakertoi-level-szemfestes-es-szemhejfestek-szemhejalapozo-hasznalata.htmlA mindig csillogó, ápolt körmök titkahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130513-takacs-nora-szakertoi-level-koromapolas-kezapolas-trukkok-koromragas-ellen.htmlElbűvölő sminkek és frizurák esküvőrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130507-takacs-nora-szakertoi-level-smink-es-frizura-szepsegtippek-eskuvore-.htmlÍgy lesz egészséges, napbarnított a bőrödhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130430-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lehet-egeszsegugyi-kockazat-nelkul-barna.htmlA pattanások réme: a kívül-belül tiszta bőrhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130423-takacs-nora-szepseg-szakerto-a-zsiros-pattanasos-bor-apolasa.htmlRémálmom, a zsíros haj - Mihez kezdjek vele?http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130415-takacs-nora-szakertoi-level-a-zsiros-haj-megszuntetese-igy.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.