karikás szem Hogyan legyek jó nő? szépségápolás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten rengeteg ötletet adott, milyen egyedi ajándékkal lepjük meg a barátnőnket a születésnapján, most pedig elmondja, hogyan lehet elkerülni reggelente a sápadt arcbőrt és a karikás szemeket.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!


"Szia Nóra!

Mindig nézem a műsorodat a tévében és a Life.hu-n is olvaslak, sőt a Facebookon is évek óta tag vagyok az oldalon. Ami miatt írok, az az, hogy egy kis útmutatóra lenne szükségem. Kérlek, írd meg nekem, hogy milyen a reggeli szépségrutinod. Ha nem alszom eleget, akkor olyan karikás szokott lenni reggel a szemem, hogy hiába teszek rá bármit is, délig borzasztóan nézek ki. Arról már nem is beszélve, hogy nem tudom, mi mi után következik. Igyekszem mindent használni, amit csak kell: szemránckrémet, naptejet, arckrémet, hogy szép és védett legyek, de nem tudom a sorrendet. Van egyáltalán ilyen sorrend? Te hogyan csinálod, Nóra, mitől vagy mindig olyan üde?

Köszönöm a válaszodat, szép napot kívánok!

Alexa"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Alexa!

Igazán kedves, amit írtál és köszönöm a dicséretet, de elárulok egy nagy titkot: az én szemem is karikás, ha nem alszom eleget, sőt olyan fakó a bőröm olyankor, hogy rossz ránézni. Egy mázlim van: a húszas éveim végén járok, így már nincs égető szükségem arra, hogy minden este a barátaimmal bulizzak, szórakozzak, fesztiválozzak. Már ráérek aludni.

Ettől függetlenül persze vannak olyan napok, hogy hajnalok hajnalán kelek, mert forgatásra indulok, vagy reggeli műsorban veszek részt. Ilyenkor nyilván odafigyelek arra, hogy pontosan kövessem a "nagykönyvben" leírtakat, az általad kérdezett sorrendet. Viszont ha épp nincs semmi dolgom (nyaralok, hétvége van, stb.), akkor nem csinálok semmi mást, csak megmosom az arcomat hideg vízzel, bekrémezem, aztán annyi. Nem árt néha a bőrünknek is szusszanni. Viszont ha meg kell jelenni valahol, akkor nem árt tudni a pontos reggeli rutint, hogy 10 perc alatt eltüntessük a fáradtság nyomait.

- Első lépésként mossuk át az arcunkat vízzel és egy tisztító géllel, hogy eltüntessük az éjszaka során lerakódott szennyeződést a bőrünkről. EXTRA TIPP: mindig tiszta törölközővel töröld át óvatosan az arcodat. Én vettem 7 kis fehér törölközőt, a hét minden napjára egyet, hogy mindig tiszta legyen, amit éppen használok.

- Következő lépés a tonizálás, különösen ajánlott azoknak, akiknek zsíros a bőrük. Én néha kihagyom ezt a lépést, mert egyes tonikok szárítják a bőrömet, van azonban olyan, ami kifejezetten jót tesz. Ki kell tapasztalni, melyik márka a legjobb számodra.

- Következik a szemránckrém, persze csak ha már használsz ilyesmit. Ha még nem, akkor egy frissítő szemkörnyékápoló legyen a következő lépés, amit a gyűrűsujjaddal vigyél fel finom paskoló mozdulatokkal a szemed alá.

- Jöhet a hidratáló az egész arcra (kerülve a szemkörnyéket, hiszen oda az előbb tettél terméket). Ha van pár perced, akkor nyugodtan, alaposan bemasszírozhatod a krémet az arcodba, ezzel fokozod a vérellátást, így hamar egészséges színe lesz a bőrödnek.

- Miután az arcod felszívta az értékes összetevőket, jöhet egy kis védelem: kifejezetten arcra használható fényvédő, legalább 30-as faktorral! Nekem ilyenem eddig nem volt külön, mindig olyan arckrémet használtam, ami "elvileg" tartalmazta. Aztán idén nyár elején megkapta a nap az arcomat, és lassan két hónapja van egy ronda barna csík a szemem alatt. Szerintem egyhamar nem is fog eltűnni... :) Azóta megtanultam a leckét, és kerestem speciálisan arcra használható napvédőt!

- Miután tehát az arcunk tiszta, hidratált és védett, jól felszívta a krémeket, nem zsíros a tapintása, jöhet a smink, amivel aztán ha ügyesek vagyunk, a fáradtság utolsó morzsáját is el tudjuk tüntetni. A kulcs: egy jó pirosító (barackos, pinkes színek), világos színek a szemhéjra, alapos szempillagöndörítés-szempillafestés és rózsás ajakszín. Ettől egyből frissebb, ragyogóbb, egészségesebb hatású lesz az arcunk.

Ennyi az egész, leírva elég hosszúnak tűnik, ez a valóságban 5 perc munka (a sminket nem számoltam hozzá, csak a tisztító-krémező részt). Viszont hangsúlyozom, én sem csinálom végig ezt a procedúrát minden reggel, de ha meg kell jelennem valahol, akkor ez a legjobb módszer. Sok sikert, Alexa, remélem, tudtam neked segíteni! Kellemes reggeli szépülést!

Szeretettel:
Nóra

8 szuper ajándékötlet, ha nincs sok pénzedhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130715-takacs-nora-szakertoi-level-sajat-kezzel-keszitett-ajandekok.htmlEnélkül ne menj külföldre! - Kötelező darabokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130701-takacs-nora-szakertoi-level-kotelezo-darabok-a-borondbe-ha-kulfoldre.htmlTökéletes lábra vágysz? Így csinálják a modellek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130618-takacs-nora-szakertoi-level-a-sima-szortelen-labak-titka-borradir.htmlÍgy csinálják a profik! A tökéletes alapozóhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130611-takacs-nora-szakertoi-level-a-tokeletes-alapozo-kivalasztasa.htmlÍgy száműzd a rosszkedvet az életedből!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130604-takacs-nora-szakertoi-level-hasznos-tippek-hogyan-uzd-el-a.htmlNem boszorkányság a dús, göndör haj!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130527-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-hajbol-dus-gondor-1.htmlVége a csomós szemhéjfestéknek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130521-takacs-nora-szakertoi-level-szemfestes-es-szemhejfestek-szemhejalapozo-hasznalata.htmlA mindig csillogó, ápolt körmök titkahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130513-takacs-nora-szakertoi-level-koromapolas-kezapolas-trukkok-koromragas-ellen.htmlElbűvölő sminkek és frizurák esküvőrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130507-takacs-nora-szakertoi-level-smink-es-frizura-szepsegtippek-eskuvore-.htmlÍgy lesz egészséges, napbarnított a bőrödhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130430-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lehet-egeszsegugyi-kockazat-nelkul-barna.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.