Reggel megeszem, délután az arcomra kenem

arcbőr Takács Nóra Hogyan legyek jó nő? szépségápolás pakolás szépség bőrápolás gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten megmutatta, hogyan lehet elkerülni reggelente a sápadt arcbőrt és a karikás szemeket, most pedig elmondta, melyek azok a gyümölcsök, melyektől gyönyörű, élettel teli arcbőröd lesz, akár megeszed, akár magadra kened.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!


"Szia Nóri,

Végre eljött a jól megérdemelt nyári szabadságom, két hétig semmi mást nem csinálok majd csak alszom, pihenek és terveim szerint szépülök. Nagyon szeretem a videóidat és feltűnt, hogy sokszor használsz természetes alapanyagokat a mindennapi praktikáid során. Arra kérlek, írd meg nekem, mit egyek, miből készítsek arcpakolást, mit csináljak, hogy ezalatt a két hét alatt szépülni tudjak és megtisztulni. Nagyon szeretnék sugárzóan szépen és üdén visszatérni a munkahelyemre, ugyanis nagyon tetszik az egyik kollegám már egy ideje, és jó lenne, ha észrevenné a különbséget, amikor bombaformában újra megjelenek.

Válaszodat előre is köszönöm!
Dalma"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Dalma!

Két hét ugyan nem a világ, de azért sok mindent tudsz tenni ennyi idő alatt is! Főleg nyáron, amikor könnyen tudsz friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz hozzájutni, amik tele vannak vitaminokkal, értékes ásványi anyagokkal, és csodásan hatnak a bőrre. Alapvetően majdnem mindenből készíthetsz magadnak szépítő arcpakolást, testpakolást. Ha van egy kis mézed vagy joghurtod, még fantasztikusabb hatást érhetsz el: a bőröd rugalmas, selymes és egészségesen ragyogó lesz! Szerintem pont erre van ilyenkor szükségünk. A stresszes, nagyvárosi élet, a mindennapi hajtás ugyanis nyomot hagy a bőrünkön, az egész fénytelenné, szürkéssé és megviseltté válik. A nyári vitaminbomba azonban lesöpri a fakóságot. Legyen ez a mottód: reggel megeszem, délután az arcomra kenem!

Paradicsom

Ha szeretnél egészségesen ragyogó bőrszínt, akkor fogyassz sok paradicsomot reggel, amiből az arcodra is mehet egy kevés délután. Egy félbevágott paradicsommal lágyan dörzsöld át a bőrödet. Ez nagyon szépen tisztít, feszesít és ápol! Különösen ajánlott pattanásos, mitesszeres bőrre, ugyanis gyulladáscsökkentő hatása van.

Zabpehely tejjel és mézzel

Reggel fogyasszunk zabpelyhet tejjel és pár friss bogyós gyümölccsel (áfonya, ribizli, szeder), mert laktató finomságról van szó, és nagyon egészséges is. Délután iktassunk be egy szépítő alvást! Mielőtt aludni indulunk, öntsünk egy marék zabpehelyre tejet és hagyjuk állni, míg alszunk. Mikor felkeltünk, az egész ázott zabpelyhet turmixoljuk le, adjunk hozzá egy kis mézet, és már mehet is az arcunkra a tápláló, bőrsimító szépségpakolás.

Citrom

Nem kimondottan magyar kerti gyümölcs, de azért mindenhol beszerezhető a citrom. Reggel igyunk meg éhgyomorra egy nagy pohár vizet, amibe egy fél citromot csavarunk, ez ugyanis beindítja a szervezetünket, nagyon jól égeti a zsírt, belülről méregtelenít! Aztán reggelizzünk normálisan, egészségesen! Délután a megmaradt fél citrommal végigsimíthatjuk a bőrünket, hagyjuk egy kis ideig (1-2 perc maximum) hatni a citromlevet a bőrünkön, majd mossuk le. Szépen tisztít, eltünteti az elhalt hámsejteket, pattanásokat és frissít is.

Sárgarépa

Ha szeretnél szépen ragyogó bőrt, akkor fogyassz a nyaralás idején minél több szilvát, brokkolit, uborkát, spenótot, tököt illetve sárgarépát, ami a barnulásodat is elősegíti. Sárgarépából kitűnő arcpakolás is készíthető. Íme egy korábbi videóm róla:

Sárgabarack

Csodás szépítő reggeli a sárgabarack, ami tele van A-vitaminnal és béta-karotinnal, segíti a természetes barnulást, ránctalanít, öregedésgátló és a pattanások ellen is hatékony fegyver. Délután készíthetsz belőle egy kis joghurt és méz hozzáadásával egy igazán elképesztő, tápláló arcpakolást. Csak törd össze a barack húsát, keverd hozzá a többi elixírt, majd mehet az egész az arcra. Olyan puha, selymes és ragyogó lesz a bőröd, hogy alig ismersz majd rá.

Diófalevél a hajra

Ha szépség, akkor a hajunk természetes ápolásáról se feledkezzünk meg. Egy kis olívaolajos bedörzsölés mindig jót tesz neki, gyönyörű csillogást kap tőle. Ha citromlével öntjük le, akkor szépen szőkülnek, természetesen tisztulnak a tincseink, akárcsak az ápoló kamillafőzetes öblítéstől. Én a diófalevelet szeretem a legjobban nyáron bevetni, itt van róla egy videóm:

Kedves Dalma! Amint azt olvashattad és láthattad, a lehetőségek tárháza végtelen, nem is tudok olyan zöldséget, gyümölcsöt, gyógynövényt mondani, ami ne lenne ránk ilyenkor ránk szépítő hatással.

Sok sikert, jó pihenést, igyál sok vizet, aludj sokat és kívánom, hogy bombaformában térj haza a nyaralást követően!

Szeretettel:
Nóra

Üde arc, ragyogó szemek minden reggelhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130722-takacs-nora-szakertoi-level-a-reggeli-ude-arc-titka.html8 szuper ajándékötlet, ha nincs sok pénzedhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130715-takacs-nora-szakertoi-level-sajat-kezzel-keszitett-ajandekok.htmlEnélkül ne menj külföldre! - Kötelező darabokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130701-takacs-nora-szakertoi-level-kotelezo-darabok-a-borondbe-ha-kulfoldre.htmlTökéletes lábra vágysz? Így csinálják a modellek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130618-takacs-nora-szakertoi-level-a-sima-szortelen-labak-titka-borradir.htmlÍgy csinálják a profik! A tökéletes alapozóhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130611-takacs-nora-szakertoi-level-a-tokeletes-alapozo-kivalasztasa.htmlÍgy száműzd a rosszkedvet az életedből!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130604-takacs-nora-szakertoi-level-hasznos-tippek-hogyan-uzd-el-a.htmlNem boszorkányság a dús, göndör haj!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130527-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-hajbol-dus-gondor-1.htmlVége a csomós szemhéjfestéknek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130521-takacs-nora-szakertoi-level-szemfestes-es-szemhejfestek-szemhejalapozo-hasznalata.htmlA mindig csillogó, ápolt körmök titkahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130513-takacs-nora-szakertoi-level-koromapolas-kezapolas-trukkok-koromragas-ellen.htmlElbűvölő sminkek és frizurák esküvőrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130507-takacs-nora-szakertoi-level-smink-es-frizura-szepsegtippek-eskuvore-.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.