Így leszel igazán vonzó: Top 10 szépségtipp

frizura Takács Nóra szépségtipp Hogyan legyek jó nő? fogápolás öltözködés kézápolás alvás szépség bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten rengeteg ötletet adott, mi mindenre használhatod a kókuszolajat, ezen a héten pedig elárulja, mi az a Top 10 szépségtipp, amit ha betartunk, mások is szépnek tartanak majd.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!


"Kedves Nóra!

Nagyon szeretem a műsorodat és a videóidat! Én egy 17 éves lány vagyok, még elég fiatal, de már most nagyon érdekelnek a szépítkezéssel, öltözködéssel kapcsolatos tippek, mivel nem érzem magamat elég szépnek. Szeretném megkérdezni, hogy mik a te szépségtippjeid? Tudom, hogy szinte mindenről készítettél már videót, de az érdekelne, hogy mi az a Top 10 szépségtipp, amire feltétlenül figyeljek oda, hogy szebb, vonzóbb legyek?

Nagyon szépen köszönöm, ha válaszolsz!

Vivi"

Thinkstock
Thinkstock

Kedves Vivi!

Bevallom, ennyi idősen én is imádtam olvasni a híres modellek, színésznők titkait, aztán kipróbáltam ezt-azt és rá kellett jönnöm, hogy sok közülük nem feltétlenül működik mindenki esetében. A saját rutinod kialakítása időbe telik, de ha egyszer megvan, akkor nem szabad attól többet eltérned. Természetesen azért léteznek olyan szépségtippek, vagy nevezzük őket inkább intelmeknek, amiket nem árt betartani. Nagyon szívesen összeszedem neked ezeket pár pontban:

1. Minden este alaposan tisztítsd meg a bőrödet, mielőtt aludni mész!

Ezt az egyszerű dolgot meglepően sokan felejtik el, aztán pedig csodálkoznak, hogy nem szép a bőrük. Nagyon fontos, hogy soha, de soha ne feküdj le úgy aludni, hogy még smink van rajtad! Szépen, alaposan tisztítsd le az arcodat (tudom, hogy uncsi procedúra, de nincs mit tenni), majd kend be krémmel.

2. Aludj eleget!

Mostanában sajnos éjszakai bagoly lettem, majdnem éjfélig dolgozom szinte minden este, szóval pontosan látom magamon a változást: a szemeim egyre karikásabbak, fáradtabbak. Hétvégén persze nem kell korán kelnem (ha éppen nem forgatok), de még így sem hozható vissza az az idő, amit nem alvásra fordítottam. Egy a lényeg: éjszaka tessék aludni, mert olyankor szépülünk igazán.

3. A szép kéz a nőiesség egyik szimbóluma

Esténként vastagon kend be jó kis zsíros, testes krémmel a kezedet, hogy éjszaka beszívódhassanak az értékes összetevők. Figyelj arra, hogy a körmöd mindig szép, ápolt legyen. Ha lakkozod a körmeidet, vésd az eszedbe: a lepattogzott körömlakk csúnya! Akkor inkább ne lakkozz, ha nem tudod vállalni az újralakkozást 3 naponta.

4. Vigyázz a hajad szépségére!

Nem elég egy egyszerű hajmosás, fontos, hogy legalább egy hónapban két alkalommal kényeztesd a hajadat valamilyen balzsammal, hajpakolással, hogy igazán szépen csillogó és erős legyen. Fontos az egészséges kinézet is: 3-4 havonta keresd fel a fodrászodat egy egészségügyi vágásra. Hiába nő a haj, ha a vége töredezett és elvékonyodott.

5. Figyelj oda a fogaid ápoltságára, mosolyod szépségére!

Tudom, hogy az ember szája kényes téma, és hogy borsos az ára a fogszabályozásnak, a korrekciónak, a régi tömések cseréjének, stb. Viszont mégis azt mondom, hogy egy ápolt, egészséges, szép fogsor nagyon sokat javít egy ember megítélésén. Szóval ha valamire, akkor erre megéri spórolni.

6. Nagyon fontos a bőrvédelem: még télen is javasolt a fényvédők használata!

Nem szabad viccelni a nappal. Én egyszer felejtettem bekenni az arcomat idén nyár elején, úgy megégett a szemem alatt a bőr, hogy azóta is alig bírjuk eltüntetni a videókban a foltot... Tanulság: fényvédőt az arcra, nyakra!

7. Öltözz szépen!

Mindenkinek más a stílusa, mindenkinek más szinten fontos az öltözködés. Egy dolog azonban mindenki számára kötelező: ha meg kell jelenni valahol, akkor tudni kell megfelelően felöltözni. Vannak helyek és ruhák, amik nem illenek össze: esküvőre nem mész fehér ruhában vendégként, tárgyalásra derékig kivágott felsőben és így tovább. Mindig az adott eseménynek megfelelően kell öltözni, ha nem vagy biztos magadban, kérdezz meg másokat, hogy miben mennek.

8. Figyelj magadra: táplálkozz egészségesen és mozogj rendszeresen!

Ez egy olyan téma, amiről hosszú napokig lehetne beszélni, nekem egy egész műsorom szól erről (EZ ZSÍR!). Az a lényeg, hogy kicsiben kell kezdeni, aztán majd ráérzel az ízére a dolognak, és nem is akarsz majd máshogy élni. Egy ideje rájöttem arra, hogy sokkal jobban érzem magamat az egészséges falatok után, ráadásul az alakomnak is jót tesz. Egy próbát megér neked is: kezdd az életmódváltást gyümölcsökkel, zöldségekkel, meg egy kis futással vagy bicajozással (amíg még jó az idő).

9. A tudás is fontos!

Talán furcsa ebben a felsorolásban a szellemi teljesítőképességről beszélni, de muszáj pallérozni az elmét, szorgosan tanulni és olyan széles körű ismeretanyagra szert tenni, amivel biztosan megálljuk a helyünket bármilyen társaságban. Lehet akármilyen szép az ember arca, ha nem tudja az alapvető dolgokat, illemet, csúnyán beszél, az bizony elvérzett a többiek szemében.

10. A belső kisugárzás hatalma

Légy kedves, segítőkész, és mosolyogj sokat! Ez a hab a torta tetején :-)

Remélem, tudtam neked segíteni!

Szeretettel:
Nóra


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.