hajápolás frizura Takács Nóra Hogyan legyek jó nő? szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten megosztotta velünk, mit tehetsz akkor, ha kiszáradnak, kicserepesednek a hidegtől az ajkaid, ezen a héten pedig tippeket ad, mit tehetünk, ha a hajunk vége töredezik.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Szia, Nóra!

Kérlek, segíts nekem, mert nagy bajban vagyok a hajammal. Nyár óta olyan a hajvégem, mint az elszáradt széna. Ráadásul nemcsak száraz, hanem eszméletlenül törik is a vége. Nem tudom, mit lehetne ezzel kezdeni. Létezik erre megoldás? Köszönöm előre is a válaszodat.

Szép napot!
Erika"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Erika!

Ha tudnád, mennyien küzdenek ugyanezzel a gonddal mostanában. Annak örülök, hogy legalább azt nem említetted, hogy hullik is a hajad, mert az is tipikus gond szokott lenni ilyenkor ősszel. A hajvég törése sok minden miatt alakulhat ki: vitaminhiány, folyadékhiány, helytelen ápolás, illetve a nyáron károsodott haj mostanra adta meg magát teljesen és vált fakóvá és sérülékennyé.

Először is javasolom, hogy látogasd meg a fodrászodat egy egészségügyi vágásra. Ha csak 2-3 centiről van szó, azt akár te magad is le tudod vágni magadnak (feltéve, ha hosszú a hajad), méghozzá úgy, hogy előrefésülöd a tincseidet és lecsippented a sérült végeket. Viszont ha ennél komolyabb területet érint a töredezés, akkor javaslom, hogy látogass el a fodrászodhoz, és találjatok ki közösen egy új fazont, ugyanis a törött részeket teljesen egészségessé varázsolni már nem lehetséges. Azoktól meg kell szabadulni, nincs mese. Viszont utána fontos, hogyan ápolod majd az egészséges hajadat: rendszeresen kell balzsamoznod minden hajmosásnál, sőt az lenne a legjobb, ha hajpakolásokat is használnál.

Ha nem teheted meg, hogy drága termékeket vásárolj, készíts magadnak otthon pakolást: mézet, olívaolajat keverj össze, és tedd a hajadra legalább fél órára! Jól bugyoláld be a hajadat, hogy melegben legyen, úgy még jobban hat majd a csodaszer. Akár egész éjjel is a hajadon lehet, ha éppen egyedül vagy otthon - a fiúkat talán ezzel nem kéne sokkolni...

A folytonos hajápolás mellett van még egy dolog, amire figyelned kell. Erre az evidens dologra sok ember nem is gondol, pedig mindennek ez az alapja: a fésülködés. Ha megnézed, a fodrászok annyira óvatosan és lassan fésülik ki a hajadat mosás után, hogy már néha zavaró. Arra gondolsz, hogy "jaj, én ezt már rég kifésültem volna magamnak". Nos, itt a hiba. Mosás után sokan pikk-pakk kifésülik a hajukat mindenféle hajkefékkel, cibálják, húzzák-nyúzzák, ha gubancos. Pedig nem lenne szabad, hiszen vizesen a legsérülékenyebb a hajszál felülete. Ilyenkor törik a legkönnyebben. Ezért olyan óvatosak a fodrászok is.

Javaslom, hogy szerezz be egy jó minőségű fésűt és hajkefét, mert ezekre megéri költeni. Egy jobb darabot éveken keresztül tudsz majd használni. Fontos, hogy hajmosás után egy egyenes fésűvel kezdd el a hajadat kibontani. Lentről haladj felfelé, ne pedig fordítva, mert az aztán tényleg egy hajgyilkos mutatvány.

Ha betartod ezeket az apró szabályokat, és kicsit fokozod a vitaminbevitelt, sok vizet iszol, akkor nem lesz gond a jövőben. Remélem, hamar helyrejön a hajad, sok sikert!

Szeretettel:
Nóra

A méztől lesz igazán puha, finom az ajkadhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131014-takacs-nora-szakertoi-level-mez-es-vazelin-az-igazi-csodaszerek.htmlÍgy lehet kevés pénzből szépnek lennihttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131008-takacs-nora-szakertoi-level-keves-penzbol-is-lehet-szepnek-lenni.htmlÍgy lesz csábítóan illatos a bőröd egész naphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131001-takacs-nora-szakertoi-level-az-egesz-nap-illatos-bor-titka.htmlA legfontosabb ecsetek sminkeléshezhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130923-takacs-nora-szakertoi-level-a-legfontosabb-ecsetek-sminkeleshez.htmlÍgy leszel igazán vonzó: Top 10 szépségtipphttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130916-takacs-nora-szakertoi-level-top-10-szepsegtipp.html8 tuti tipp, mi mindenre jó a kókuszolajhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130910-takacs-nora-szakertoi-level-a-kokuszolaj-sokretu-felhasznalasa.htmlCsak finoman! Üde smink gimis lányoknakhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130827-takacs-nora-szakertoi-level-smink-gimis-lanyoknak.html6 természetes csodaszer pattanásos bőrrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130816-takacs-nora-szakertoi-level-termeszetes-modszerek-pattanasos-bor-kezelesere.htmlFénytelen szénakazalból csillogó hajkoronahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130813-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-fenytelen-hajbol-ujra.htmlÍgy csábíthatnak a rövid szempillás lányokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130806-takacs-nora-szakertoi-level-a-hosszu-dus-szempillak-titka.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.