asztrológia horoszkóp ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem
Nem könnyű kapcsolat, de működhet. Először épp az vonzhatja az egyiket a másikban, ami annyira ellentétes, és ami később majd idegesíteni fogja. A Szűz először elámul a Mérleg életfelfogásán: pozitív, felhőtlen lénye nagyon megkapó tud lenni első látásra. Aztán hónapok múltával ez a könnyedség és légiesség már felelőtlenségnek tűnik majd a Szűznek. A Mérleg pedig elámul, a Szűz milyen jól eligazodik a pénz, a mindennapi rafinériák területén, bámulja dolgos, rendes, mindig pontos, megbízható lényét, de a szerelem múltával ezek a "jó" tulajdonságok kisördögökké válnak a szemében: bosszantó rendmániává, garasoskodássá, földhözragadtsággá és kukacoskodássá. Főképp, ha a Szűz idegrohamot kap a Mérleg állandó késésén, rendetlen környezetén, meggondolatlan pénzköltési hajlamán. Emellett feszültségforrás lehet közöttük az, hogy a Mérlegnek folyamatos rajongásra van szüksége: állandó bizonygatásra, hogy ő szép, csodálatos, és nagyszerű partner minden területen. Ezek hiányában hamar elkalandozik a figyelme, és hagyja, hogy elcsábítsa valaki más.

Szex
Szerelmüket nem feltétlenül a szexualitáson keresztül fejezik ki, főleg idősebb korukban. A Szűz gátlásos, és a Mérlegnek nem mindig lesz türelme feloldani a Szüzet. A Mérlegnek itt is csodálatra van szüksége, a Szűz pedig nem kifejezetten az a rajongó típus.

Barátság
Beszélgetni órákig eltudnak, még akkor is, ha nem mindig ugyanaz a téma érdekli őket. A Mérleg nagyon jól bele tud helyezkedni mások érzéseibe, lelkébe, ezért könnyen igazodik a Szűzhöz - és ezáltal a Szűz témáihoz (pénz, autók, üzlet, otthon) is. A Szűz cserében meghallgatja a Mérleg meséit a jelenlegi párkapcsolatáról, és türelmesen hallgatja még akkor is, ha igazából már elveszett a Mérleg hódolói listájának nyomon követésében. Érzi, hogy a Mérlegnek ez nagyon sokat jelent, és megvitatja vele az összes trükköt, amit a Mérleg még nem vetett be. Megértik egymást abban is, hogy a Szűz ragaszkodik az igazához, a Mérleg pedig a béke jegyében szívesen köt kompromisszumot. Feszültségek adódhantak viszont a Mérleg külsőséges, pompát kedvelő (néhány esetben sznob) életstílusa miatt, hiszen az teljesen ellentétes a Szűz puritán, egyszerű életfelfogásával. A Szűznek borsózik a háta, látva a Mérleg pazarló pénzköltési manővereit, hiszen a Szűz nagyon megnézi, mire adja ki a nehezen megszerzett pénzét. A sokszor feleselegesen aggódó Szűz ráadásul felelőtlennek tartja a könnyed, néha tényleg felelőtlen Mérleget. Ha nem kell együtt élniük és egy háztartást vezetniük, akkor nagyon jól megvannak.

Munka
A Mérleg főnökkel a Szűz nagyon jól jár. Biztatja a Szüzet: bontakozzon ki, legyen önálló és kreatív, és megadja neki a szabadságot. Hatalmas empátiakészségével megérzi, hogy a Szűznek az első hónapokban segítségre és nagy odafigyelére van szüksége, hogy fogják a kezét és vezessék, és pontosan tudja, mikor van itt az ideje, hogy szabadon engedje őt. A Mérleg egyetlen hibája vezetőként az, hogy nem szereti felvállalni a konfliktusokat, ezért nem mindig mondja meg, hogy beosztottja mit csinál rosszul. Ellenkező esetben, ha a Szűz a főnök, akkor bizony elég sok bosszúságot okoz a Mérlegnek. A Szűz kritikáival elapasztja a Mérleg lelkesedését, aki mindent azért csinál, hogy megdicsérjék, hogy szeressék, hogy elismerjék. Nagyon lehangoló tud lenni a folyton kákán is csomót kereső főnök, aki soha nem dicsér, csak kritizál.

Tanács
A Szűz tanulhat egy kis könnyedséget a Mérlegtől, a Mérleg pedig egy kis rendszerességet a Szűztől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.