asztrológia horoszkóp ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem
Ideig-óráig elvakíthatja őket a szerelem, de hosszú távon bizony sok feszültséget kell feloldaniuk. Az Oroszlán meleget sugárzó jelleme felmelegítheti a Bak jégpáncélját. A Bak csodálhatja az Oroszlán gátlástalanságát, az Oroszlán pedig titokzatosnak találhatja a Bak soha egy érzelmet el nem áruló arcvonásait. Ebben az esetben el akarja varázsolni a Bakot: felmelegíteni, meghódítani, megszerezni. Ha ez sikerül neki, utána veszi észre a bökkenőket: a folytonos gátakat, az örökös visszafogást. A Bak pedig a szerelem múltával túl akaratosnak, túl agresszívnak, túl harsánynak érzi majd az Oroszlánt, aki nem engedi őt érvényesülni.

Szex
Az Oroszlán szenvedélye a kezdetekben elvarázsolja a Bakot, aki teljesen átadja magát az Oroszlánnak. Később mind nehezebb lesz feloldani a Bakot, majd végül már az Oroszlán kifogy a türelméből. A Bak pedig ezt érezve egyre jobban bezárkózik.

Barátság
Mindketten ambiciózusak, törekvőek, csak éppen a karrierjük nem egyformán száguld vagy lépeget fölfelé. A Bak biztonságos, apró, megfontolt léptekkel halad, míg az Oroszlán, bátor jellemének köszönhetően sokat és szívesen kockáztat, ám türelme már sokkal kevesebb van, ezért nagy léptekkel veszi a létrafokokat. Az Oroszlán heves és nagyszájú viselkedése irritálhatja a sokszor merev Bakot. Az Oroszlán pedig sótlannak és fájdalmasan humortalannak érezheti a Bakot. A Bak úgy érzi, az Oroszlán agresszív fellépésével elnyomja őt, az Oroszlán pedig úgy éli meg a Bak óvatosságát, hogy az visszafogja és akadályozza őt az önmegvalósításban. Éppen ezek miatt egy tipikus Bak és tipikus Oroszlán nem lesznek soha barátok. Az Oroszlán szeret élni, a Baknak élni "kell". Az Oroszlán mindent csak akkor hajlandó csinálni, ha egyben élvezi azt, ha pedig valamit élvez, azt semmi pénzért nem vonja meg magától. A Bak ezzel szemben mindent azért tesz, mert "muszáj", és sokszor megvonja magától azt, amit szeretne, mert nincs pénz, nincs idő, nincs lehetőség stb. A Bak felelőtlennek és egoistának tartja az Oroszlánt, az Oroszlán pedig túlságosan aggodalmaskodó, betokosodott remetének a Bakot.

Munka
Ha a Bak a főnök, akkor - az Oroszlán szerint - erős korlátok közé szorítja az Oroszlánt, nem engedve teret a kibontakozásához. Nem értékeli az ölteteit, és folyton visszafogja a dinamizmusát. Alapos és precíz munkát követel, amihez az Oroszlánnak nincsen türelme. Nehezen jönnek ki egymással. Ha az Oroszlán a főnök, akkor megpróbálja a Bakot egy kicsit lendületesebb munkatempó és fantáziadúsabb problémamegoldás felé vezetgetni, de a Baknak nem tetszik, hogy folyton mást követelnek tőle, mint amit nyújtani tud.

Tanács
Az Oroszlánnak több türelemmel kell lennie a Bak iránt, és meg kell értenie, hogy a jégpáncél alatt egy nagyon is érzékeny lélek fél a csalódástól, a szeretetlenségtől. A Baknak pedig el kell engednie az Oroszlánt, hagynia kell őt érvényesülni, szerepelni, élni a saját életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.